enderroc
Inici de l’enderroc de l’edifici de l’antic restaurant Anhel

Aquest matí han començat les tasques d’enderrocament de l’edifici que albergava l’antic restaurant Anhel, que abans havia estat (i generacions de gavanencs l’havien conegut com a) Hostal Vell. L’edifici, ubicat en la confluència de la C-245 amb la Rambla de Gavà, es tira avall en el marc de les obres de remodelació de la carretera Santa Creu de Calafell.

Juntament amb aquest també s’enderroca una altra finca, molt a prop d’aquesta. El motiu de que les dues finques vagin a terra és, tal i com ens aclareix Miquel Àngel García, encarregat de les tasques de demolició, que “a causa de les obres de la carretera, on s’ha d’afegir un carril bus i un carril bici, hi ha una sèrie de finques que surten de la línia de façana i que s’han d’enderrocar”.

La previsió és que en un parell o tres de dies “tot estigui ja tirat a terra i net”. L’altra finca, segons García, requerirà d’altres dos dies més, així que probablement pel cap de setmana ja estaran les dues finques enderrocades. Les tasques, de fet, ja van començar el passat dilluns ja que “la finca ens l’havien deixat amb una sèrie de materials a dins com ara cadires o taules, i primer vam haver de retirar tot aquest material i fer una gestió de residus per poder començar amb l’enderroc”.

enderroc

En les tasques de demolició hi treballen sis operaris més el maquinista de la única grua que s’utilitzarà en les tasques, a banda dels coordinadors de seguretat. La grua treballarà amb dues peces, primer una pinça que “el que fa és enderrocar tot el que hi ha, ja siguin parets o el que sigui, i ho deixa tot triturat, i després es canvia la pinça per una cullera que carrega tot el material al camió”.

Al mateix temps que es treballa amb aquesta pinça hi ha operaris que estan remullant amb una mànega tot el que s’enderroca. Això és fa perquè “quan la màquina està enderrocant surt molta pols, i amb l’aigua evitem que aquesta pols s’escampi”.

Aquest enderrocament no presenta cap complicació especial exceptuant que “la finca es troba adossada a altres edificis que no es tiren a terra i, per tant, hem d’anar tirant amb molta precaució les parets confrontants, una vegada fet això la resta de la demolició és fàcil”.

enderroc
Imatge virtual de com quedarà la carretera