Tres ciutadans demanen a l'Ajuntament una consulta sobre Ponent
Josep Micolau, Josi Cano i Pilar Conte presentant la iniciativa a l'Ajuntament de Gavà

Josi Cano, Pilar Conte i Josep Micolau,  veïnes i veï de Gavà, han presentat avui a l’Ajuntament una petició per a la realització d’una consulta sobre el Pla de Ponent.

Josi Cano ha explicat als mitjans de comunicació que “avui hem donat el primer pas perquè es faci una consulta en la qual els gavanencs i les gavanenques pugin votar sobre el Pla de Ponent”.

Aquesta consulta s’emmarca en la Llei i catalana 10/2014 i no té caràcter vinculant “però –explica Josi Cano- cap ajuntament ha donat l’esquena a cap enquesta d’arreu del territori, no és legament vinculant, però ho és èticament”.

Els promotors de la consulta han rebut el suport d’entitats ecologistes, partits polítics i els regidors de l’Ajuntament de Podemos i Junts per Gavà, en el moment de presentar la petició de consulta

Josep Micolau, un altre dels ciutadans que ha demanat la consulta, ha explicat la seva motivació “volem explicar que el Pla de Ponent no està pensat pels gavanencs i les gavanenques, la població de Gavà creix a un ritme de 150 habitants per any. Aquest projecte és el punt culminant del procés de gentrificació que pateixen les persones de Barcelona, que les expulsa dels seus habitatges i les envia cap a ciutats com la nostra. Com a conseqüència tindrem una oferta de pisos a Gavà amb preus de referència de Barcelona als quals els gavanencs no podran accedir-hi. Els únics beneficiaris són els fons voltors internacionals”.

D’esquerra a dreta: Josep Maria Comas (Plataforma Salvem el Calamot) Josep Micolau, Josi Cano i Pilar Conte, signats de la iniciativa i Diana Espejo (Plataforma Salvem el Calamot)

Finalment, Pilar Conte ha explicat que basen la seva campanya informativa “en conscienciar la gent que no només és un projecte que és carrega la natura, també es carrega la nostra història i ens afecta a nosaltres i a les futures generacions”.

Aquesta iniciativa popular compta amb el suport de la Plataforma Salvem el Calamot. Aturem el Pla de Ponent.

Ara els tres promotors de la iniciativa esperen la resposta municipal “l’Ajuntament ens pot respondre en un màxim de tres mesos –explica Josi Cano- després tindrem 60 dies per recollir les 2000 signatures i finalment, un altre termini de 60 dies per tal que l’Ajuntament comprovi la validesa de les signatures. Continuarem fent les passes necessàries i esperem que la manifestació del 14 de març sigui un èxit de participació”.