INNOBUS 2021 en ruta

Aquest mes de juny s’ha posat en marxa en marxa una nova edició de l’Innobus, una iniciativa de l’Innobaix i l’AMB, que enguany compta amb la coordinació i direcció de Talent Factory, amb l’objectiu principal d’apropar als joves emprenedors a l’ecosistema empresarial del territori metropolità. Els objectius principals de l’Innobus són ajudar a joves postuniversitaris en el llançament dels seus projectes i, al mateix temps, beneficiar a les empreses en el coneixement i la captació de noves idees i talent.

La ruta, aquest any amb un format més experiencial, es va iniciar l’1 de juny i porta als joves per empreses de l’Àrea Metropolitana que els hi plantejaran reptes a resoldre sobre una necessitat o problemàtica de la seva organització o el seu sector. Dividits en 8 equips de 4 participants i amb el suport de tallers formatius, els joves participants hauran de donar resposta a aquests reptes amb una idea de negoci innovadora i viable.

Durant el procés, les empreses participants oferiran sessions o xerrades per apropar als joves a la innovació, la digitalització, els nous models de negoci, etc. A més, cada equip comptarà amb el suport d’un ‘mentor’ encarregat de resoldre els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats.

D’altra banda, els equips participants faran també un Tour per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, tot coneixent les oportunitats que ofereix la ciutat pels joves emprenedors.

La ruta finalitzarà l’1 de juliol amb un acte final on un jurat professional escollirà, en directe, la millor solució als reptes plantejats. L’equip guanyador viatjarà a Brussel·les per tal de conèixer la capital europea i les oportunitats que hi ha pels joves emprenedors i amb iniciativa.

Enguany llencen repte 8 empreses, però també hi participaran d’altres que obriran les seves instal·lacions per realitzar visites. Algunes d’aquestes empreses són Desigual, Mesoestetic, Aigües de Bcn, Lipotrue, Gasol Fundación, Schneider, Nhood i Múnich, Once, Silence, MWC, Bcn Tech City i Port de Barcelona. A més, pujaran al bus per fer xerrades inspiradores empresàris d’èxit com Ana Palencia (Unilever) Agus Gómez (Wallapop), Pau García Milà (FounderZ) o Àlex Huertas (Northweek), entre d’altres.

El desenvolupament d’aquesta edició i la logística de la ruta, està adaptada a grups bombolles, controlats amb les mesures de seguretat necessàries i ajustant-la a les recomanacions sanitàries per la COVID-19.