incubadora 01

incubadora 01Els ajuntaments del Delta i el Consell Comarcal han signat aquest conveni.

Gavà se suma a la gestió de la incubadora de l’Agència Espacial Europea

El nostre Ajuntament amb el de Castelldefels, El Prat, Viladecans i Sant Boi i el Consell Comarcal han signat un conveni de col·laboració per impulsar el projecte

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Castelldefels, ha acollit l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre els cinc ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Llobregat per a la gestió de la nova incubadora de projectes empresarials de l’Agència Espacial Europea (ESA BIC) que està ubicada al campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Castelldefels.

 

El Business Incubation Centre (BIC) esdevindrà la primera incubadora de la ESA a tot l’Estat i se sumarà a la xarxa formada per vuit espais més distribuïts a diferents països europeus, com Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Aquests espais acullen actualment unes 90 empreses a l’any i, fins al dia d’avui, han facilitat la creació de més de 250 start-ups tecnològiques a Europa.

 

La ESA va iniciar el 2003 aquest programa de centres d’incubació d’empreses amb l’objectiu de facilitar la creació de projectes que basin el seu negoci en l’ús de sistemes o tecnologies espacials per a aplicacions terrestres. Aquest programa forma part del programa de transferència de tecnologia de la ESA i ofereix als nous emprenedors suport econòmic i assessorament tècnic i comercial.

 

El nou ESA BIC Barcelona, està ubicada a l’edifici RDIT del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels. Va entrar en funcionament a la primavera, i properament, segons han assegurat “es podran donar dades concretes de la seva activitat”.

 

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mostrat la seva “satisfacció per poder tirar endavant aquest conveni de 4 anys de durada”, però que espera que “es pugui allargar en el temps perquè aquest afany de col·laboració és clau per poder potenciar el talent al nostre territori i poder esdevenir un pol d’atracció en el desenvolupament d’activitat econòmica espacial i innovadora.”

 

El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha afirmat que “amb el conveni es constata que l’estratègia per generar activitat econòmica a la zona Delta passa per la col·laboració entre els ajuntament i la seva generositat” i ha afegit que “el conveni dóna resposta als 6 reptes que s’havien marcat des de l’àmbit comarcal i que són: impulsar el teixit productiu i industrial al territori, coordinar estratègies econòmiques per zones, promoure ocupació, redefinir el model productiu, desenvolupar el sector agropecuari i el desenvolupament de tecnologia aplicada a la quotidianitat”.

 

Ara fa un any es va presentar la candidatura conjunta de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat (en representació dels Ajuntaments del Gavà, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Viladecans i Sant Boi de Llobregat), la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Caixa Capital Risc .

 

Els emprenedors amb projectes que utilitzin les tecnologies de l’espai per desenvolupar productes, serveis o aplicacions amb finalitat industrial o per a ús quotidià poden presentar les seves candidatures per ubicar-se al nou Business Incubation Centre (BIC), el primer que l’Agència Espacial Europea (ESA) ha instal·lat a l’Estat espanyol. El procés de recepció de sol·licituds es manté obert al llarg de l’any.