Inscripcions als casals 2019
Gavà acollirà una àmplia oferta d’activitats infantils i juvenils aquest estiu

Durant els mesos d’estiu, Gavà acollirà una àmplia oferta d’activitats infantils i juvenils de diversa tipologia i repartida pel territori. Una tipologia variada d’activitats, com les esportives, culturals, de lleure, tecnològiques i educatives i una àmplia gamma d’activitats infantils i juvenils de diferents tipus, per a diferents edats i a diferents espais de la ciutat, que permeten disposar a les famílies d’una oferta àmplia i variada distribuïda territorialment pel municipi.

Enguany la Guia d’activitats oferta casals, colònies i campaments a les quals es podran acollir al voltant de 1.500 infants i joves. Quant als casals n’hi ha 14 d’esportius, 4 d’educació en el lleure, 4 d’artístics, 1 de lúdicocíentífic i 1 de tecnològic. També s’ofereixen 2 propostes de colònies i 3 de campaments.

Els casals d’estiu d’educació en el lleure segueixen jugant un paper fonamental, per tal de promoure i possibilitar la participació dels infants i dels i les joves en l’àmbit comunitari. L’educació en el lleure designa un conjunt d’iniciatives, moviments i experiències que es fan en el temps lliure d’infants i joves amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar i de l’àmbit familiar. En aquest sentit, les entitats d’educació en el lleure de Gavà, com els esplais, l’Agrupament i l’UME, tenen una trajectòria dilatada, contrastada i de qualitat. Altres casals d’educació en el lleure són els organitzats per diverses AMPA de la ciutat a les seves escoles de referència. Aquestes entitats també organitzen colònies, campaments i rutes d’estiu. Amb aquestes activitats treballen els aspectes d’educació en el lleure a través de la convivència en espais i entorns naturals.

L’oferta contempla diversos casals esportius, que incorporen tant el Casal Municipal d’Esports, com els casals i campus esportius de diferents clubs esportius de la ciutat. Una oferta d’activitats que recull la pràctica de diversos esports. Les instal·lacions esportives i educatives també hi juguen un paper important per tal d’assegurar una distribució territorial.

Altres casals, com el Casal Artístic a l’Espai Maragall o el Casal del Parc Arqueològic Mines de Gavà, repeteixen l’èxit de la seva programació durant el mes de juliol.

Implicació de les entitats

Cal destacar el treball de les entitats de la ciutat que, de nou, aquest any 2019, garanteixen una oferta variada d’activitats distribuïda pel territori de Gavà i que permet a les famílies escollir el casal més s’adapta a les seves necessitats.

Les escoles de música, de pintura o tecnològiques complementen aquesta oferta amb un seguit d’activitats especialitzades en la temàtica.

Cal recordar que es donarà suport a les famílies mitjançant la convocatòria de beques per a les activitats d’estiu. Aquestes beques s’atorguen en funció del nivell de renda i de les necessitats de conciliació.

També hi haurà suport per a joves i infants amb discapacitat a través de les beques que les famílies interessades han de sol·licitar.