Guttmann
Badia, visitant el gimnàs amb representants de l'Institut Guttmann

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va visitar ahir l’Institut Guttmann a Badalona i, després de reunir-se amb els seus responsables i veure de prop l’activitat que fan, va assegurar que “fan una feina molt necessària, ja que s’està donant cobertura a necessitats reals que no acaben amb la rehabilitació física dels pacients que veiem aquí, sinó que comporta també tota una acció social que va des de conscienciació a les escoles fins a moltes altres activitats”.

La visita de Badia tenia una excusa solidària perquè, “aprofitant el centenari de la Policia Municipal de Gavà, volem fer una campanya de recaptació de fons per tal de portar a terme un mecenatge, en la mesura de les nostres possibilitats, vers l’Institut Guttmann”. Els motius? Molts clars i directes: “La Policia Municipal fa una feina important en qüestions de trànsit, i al final aquí hi ha un gran nombre de pacients que venen derivats d’accidents de trànsit, així que veiem aquesta connexió entre la protecció de la persona i la conscienciació i responsabilitat de la societat, tasques totes elles que són preventives i que tant de bo no haguessin de ser tan necessàries, però lamentablement ho són”.

Aquest mecenatge també es justifica en termes de qualitat del servei que presta Guttmann, ja que “el que hem vist aquí avui són unes instal·lacions que necessiten un suport i un manteniment, i a més també queda molt per investigar i per tecnificar, així que tota aportació que es faci és més que necessària i estic molt satisfeta de què hagi estat la mateixa Policia Municipal la que ens hagi proposat a l’Ajuntament que féssim aquest mecenatge”.

Institut Guttmann
Foto de família de la visita

Montse Caldés, codirectora de l’Institut Guttmann, s’ha mostrat evidentment molt contenta amb aquesta col·laboració que vol fer la Policia Municipal de Gavà i l’Ajuntament de la nostra ciutat, una col·laboració de la qual “estem absolutament molt agraïts i que es va iniciar l’any passat en una jornada de prevenció anomenada Game Over. Allà vam explicar el nostre projecte de mecenatge anomenat El cor de Guttmann, un projecte que va néixer amb la reforma de l’hospital, en concret de l’àrea de rehabilitació”.

Caldés recorda que “l’edifici de l’hospital té ja 20 anys, i necessitem per exemple millorar l’estructura, unes obres que ja han començat, o també digitalitzar i adoptar noves tecnologies. Tot plegat amb l’objectiu d’implementar tot allò que pensem que els pacients necessiten i, en definitiva, per continuar sent un centre capdavanter a Catalunya”.

Per tant, “tot aquest suport que ens dona Gavà el valorem profundament perquè veiem que, més enllà de les fronteres dels municipis, un altre municipi diferent del de Badalona és capaç de venir i apostar pel nostre projecte”.