Introdueixen cabres i rucs per adaptar els boscos metropolitans al canvi climàtic
Rucs pasturant per can Colomer

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha introduït 40 cabres i 15 rucs entre Sant Climent i Gavà per a adaptar els boscos metropolitans al canvi climàtic, com els incendis forestals o la sequera. Es tracta d’una prova pilot que comprèn una superfície de 58 hectàrees forestals a la finca de Can Colomer i que es troba dins el projecte europeu Life AgroForAdapt.

Cabres pasturant per can Colomer

El cap d’Infraestructura Verda a l’AMB, Jesús Fernández, diu que amb el treball del bestiar s’aconsegueix “reduir vegetació i, per tant, combustible per reduir el risc de focs, i a la vegada adaptar la superfície forestal a les noves condicions climàtiques”.

El projecte compta amb un pressupost de 322.524 euros, dels quals un 38% són finançats per la Unió Europea. La previsió és que els treballs forestals i el seguiment s’allarguin dos anys i mig, fins al setembre de 2026.  L’actuació es contempla com un laboratori viu a l’aire lliure i servirà també per comprovar l’eficàcia de la silvopastura, que també es porta a terme en altres finques de Catalunya, a Castella i Lleó i a França.