Important reforma de la can Torelló
Important reforma de la can Torelló

La Zona Esportiva de Can Torelló ha iniciat un procés de remodelació per fases, que s’allargarà fins a finals d’any i que compta amb una inversió d’1.200.000 euros.

En una visita a les instal·lacions, l’alcaldessa Gemma Badia ha posat de manifest que “aquesta és una obra molt esperada i dona resposta a diferents peticions de les entitats esportives i persones usuàries. Així, millorem l’accessibilitat i la mobilitat i canviem la gespa del camp 1. A més, millorarem l’eficiència

La primera fase, ja en execució, consisteix en la pavimentació d’accessos i l’arranjament de la zona d’esbarjo i dels jocs infantils i a mitjans de febrer, es canviarà la gespa artificial del camp 1 de futbol i al juliol, coincidint amb el parèntesi de les competicions

esportives es continuarà la reordenació de l’aparcament. “Habilitarem una nova entrada, millorant les zones d’estacionament, una pavimentada i una amb sauló, per crear noves places, i prèviament habilitarem una nova rotonda a l’avinguda del Mar perquè els vehicles puguin fer un gir segur cap al nucli urbà”, ha detallat l’alcaldessa.

Es renovarà la gespa del camp de futbol 1

Un equipament més sostenible

Més del 50% de la inversió anirà destinada a la millora de l’eficiència energètica de l’equipament, que compta amb més de 2.500 usuaris d’escoles esportives i clubs locals de dilluns a divendres, i una mitjana d’un 1.000 durant els camps de setmana.

Aquest ús intensiu fa que la millora energètica se centri en l’aigua calenta per a les dutxes i en la il·luminació dels camps. Amb el finançament dels Fons Next Generation, se substituirà la caldera de propà per un sistema d’aerotèrmia, i es canvien les lluminàries exteriors i de l’edifici de serveis per LED.

A més, a la coberta de l’edifici s’instal·laran plaques fotovoltaiques que generaran bona part de l’electricitat necessària. Amb aquesta inversió es reduirà el consum energètic de l’equipament en un 55%.

També s’instal·laran aparcaments segurs per a bicicletes, aprofitant la connexió amb el carril bici que enllaça l’equipament amb el nucli urbà, l’estació de Renfe i Gavà Mar.