Isabel Arias
L’artista gavanenca Isabel Arias exposa a La Casa Gran

L’Espai Jove La Casa Gran de Gavà acull fins el proper 14 de març una exposició de l’artista gavanenca Isabel Arias, il·lustradora i dissenyadora gràfica que treballa sota el nom artístic de Kozmic Blues. Arias exposa quatre il·lustracions que “vaig fer durant la quarantena i després del confinament”, i s’ha mostrat molt “contenta de poder exposar aquí a la meva ciutat”.

Les obres no reflecteixen ni molt menys aquest confinament que vam viure tots sinó que “més aviat tot el contrari, són un intent d’oblidar-me, de sortir, d’intentar seguir construint i superar una situació que va ser complicada per tothom, i em vaig agafar a potenciar la meva creativitat i vaig aprofitar per dibuixar, que és una cosa que abans del confinament, per desgràcia, no tenia tant de temps per fer-ho estudiant i treballant a l’hora”.

Abans del confinament, Arias treballava en una empresa que “va tancar arran de la pandèmia, i vaig decidir començar aquest camí artístic, que és el que sempre m’ha agradat fer, i que mai havia vist com una possibilitat real de dedicar-me a això tot i que sempre he dibuixat al llarg de la meva vida, així que ara ho estic explorant”.

Arias té entre els seus principals projectes realitzar un mural, disciplina on també és especialista: “M’he iniciat en els murals en aquest darrer any, com he hagut de passar tant de temps davant l’ordinador, ja sigui treballant o amb el disseny, aquest any em vaig dir que necessitava una excusa per sortir”. De fet, Arias està portant el seu art a “molts petits negocis de Gavà, on els hi faig murals quan pensen que el local se’ls hi ha quedat vell i volen donar una imatge més jove”.

Arias és autodidacta i, “tot i que puc fer realisme, no és realment el que em mou, a mi m’agrada representar coses que no podem veure a través de fotos, o que a lo millor no sé expressar de forma escrita i aquesta és la meva manera d’exposar-ho”. L’artista vol deixar clar que “en els meus dibuixos intento plasmar la meva manera de veure el món, jo dibuixo per sentir-me bé, és una espècie de teràpia i d’aprofundir en l’autoconeixement”.

Dels seus dibuixos, el que li sembla més interessant a Arias és que, “quan fas coses figuratives, cadascú fa la seva interpretació, i algunes persones ho veuen igual que jo i altres no, altres veuen altres coses, i al final a mi m’encanta debatre i parlar d’art”.

Escolta aquí l’entrevista sencera a Ràdio Gavà