cartell del Paraules en escena
Cartell del Paraules en escena

L’Ajuntament de Gavà, en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat, ha convocat la quarta edició del concurs d’escriptura dramàtica Paraules en escena, un certamen que pretén fomentar l’escriptura de peces teatrals de petit format entre el públic jove i adult.

Com l’any passat, el projecte Paraules en Escena s’està desenvolupant com un projecte de llarg recorregut que integra la formació en escriptura teatral, la participació en el certamen pròpiament dita, i la posada en escena de les obres guanyadores.

Així doncs, l’itinerari ha començat amb un curs intensiu d’introducció a l’escriptura dramàtica a càrrec de Ricard Gázquez, dramaturg i director d’escena.

Pel que fa a la convocatòria, es mantenen les novetats introduïdes en la passada edició: hi haurà una única categoria de participació (a partir dels 12 anys), es podran presentar textos teatrals en qualsevol format (monòleg, guió breu, càpsula teatral, musical, etc.) i s’atorgaran premis en metàl·lic (1.200 € per al primer premi i 300 € més un abonament de temporada en un teatre català per al segon). El tema de les obres és lliure i es tindrà en compte l’interès dramàtic del text, la qualitat literària, l’originalitat creativa, la representativitat i l’interès social. Ja podeu consultar les bases que regulen el concurs a través dels canals oficials.

El lliurament de premis se celebrarà en el marc dels actes prevists a la diada de Sant Jordi. Els guanyadors podran formar part del procés d’adaptació del text presentat a text dramatitzat, i assistir als assaigs. La representació teatral de les obres premiades anirà a càrrec de la Comissió de Teatre Amateur de Gavà.