IV sopar solidari del GavàMón
A Burkina Faso la dona no té cap poder de decisió.

El proper divendres, 4 d’octubre, Gavà celebra el seu IV Sopar Solidari, un dels actes encabits en la programació del Gavàmón 2019. Enguany, l’àpat, que es farà novament al casal municipal de cultura American Lake, a partir de les 21 hores, servirà per a recaptar fons per al projecte d’empoderament de la dona que l’Associació Mujeres Burkina desenvolupa a Burkina Faso.

Mes informació a www.gavaciutat.cat. Les inscripcions es poden formalitzar a l’espai jove de la Casa Gran o a través del correu electrònic gavamon@gava.cat amb un donatiu de 10 euros. Col·labora en l’activitat el Fòrum de Solidaritat i Cooperació de Gavà

 L’Associació Mujeres Burkina

Aquesta entitat està integrada per un grup de professionals amics, que sensibilitzats per la gran capacitat de lluita de les dones de Burkina malgrat l’extrema precarietat en la qual viuen, han decidit contribuir perquè puguin tirar endavant elles, i les seves famílies. El seu compromís és que totes les donacions que es recullin es dediquin íntegrament a projectes de l’associació que es desglossen en:

  • Donar microcrèdits per a fomentar l’autoocupació.
  • Col·laborar en l’alfabetització, educació en higiene i nutrició
  • Donar formació en cooperativisme i fomentant la seva associació i ajuda
  • Facilitant l’accés a la salut.

Burkina Faso

Burkina Faso és un país enclavat a l’Àfrica Sub-sahariana, situat a l’Àfrica de l’oest amb una població de 17 milions d’habitants, les dones representen el 52%.

Burkina Faso és un país pobre. La pobresa és sobretot crucial en les dones i les joves. En elles conflueixen diversos factors que les mantenen en un estat de pobresa que els impedeix desenvolupar-se en plenitud. En primer lloc, es troben les pressions socioculturals que no podem descurar si volem comprendre millor la situació de la dona a Burkina Faso.

El lloc de la dona dins de societat tradicional

La dona no té cap poder de decisió ni a casa dels seus pares ni a casa del seu marit. El seu rol és tenir fills, de sotmetre’s a la voluntat del seu marit i d’assegurar la cuina així com les altres tasques domèstiques.

Aquesta mentalitat es troba en cadascuna de les més de les seixanta ètnies existents al país.

Tenir molts fills constitueix una riquesa de mà d’obra en la cultura del camp i, al mateix temps, és símbol de virilitat de l’home.

La dona ha d’obeir als seus pares i al seu marit. Per aquest motiu els matrimonis estan organitzats per les mares per a casar a les seves filles sense aprovació d’aquestes últimes.

La dona no pot participar ni discutir o decidir sobre el nombre de fills. És una decisió exclusiva de l’home.