Iván Carrillo
Iván Carrillo (centre) anuncia una moció de censura contra la directiva de la FCF

Iván Carrillo, president del C.F. Gavà, ha anunciat avui la presentació d’una moció de censura contra l’actual directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF), presidida per Joan Soteras. El  passat 19 de desembre Carrillo va lliurar a la comissaria de Gavà dels Mossos d’Esquadra una documentació que havia rebut al club gavanenc de manera anònima. Segons Carrillo, es tracta de 4 pàgines “que vam rebre a les instal·lacions esportives del Gavà, i em consta que posteriorment també les van rebre a altres clubs de Catalunya, una documentació que demostra una presumpta trama, que si és certa és molt greu, de facturacions contra la Federació Catalana de Futbol que es paguen mensualment, i d’altres que s’aprofiten d’aquestes però amb treballs inexistents”.

Carrillo ha explicat que “quatre persones, totes elles del més alt nivell jeràrquic, han estat imputades per delictes molt greus, entre ells un ex-president, Andreu Subies, per desviament d’1.2 milions d’euros per a obres particulars”. Segons el relat de Carrillo, “un ex-directiu de la seva plena confiança, Josep Contreras, ha estat imputat per adjudicacions il·legals de més de 9 milions d’euros en obres de la Federació Catalana i de la Mutualitat de Futbolistes, amb un posterior repartiment de diners”. A més, “Miguel Pardo, director general de la Mutualitat de Futbolistes, i Alberto Baza, ex-secretari general de la FCF i de la Mutualitat, estan sent investigats, i de fet la mateixa Mutualitat està intervinguda per la Direcció d’Assegurances”.

El president del Gavà denuncia doncs que la Federació funciona amb moltes irregularitats. A tall d’exemple de les presumptes irregularitats que denuncia, Carrillo destaca “els impostos revolucionaris que patim els clubs de Catalunya com ara el Portal del Federat, que vam haver de lluitar per tal que no pugés de 25 a 30 euros, i penseu que aquests 25 euros s’han de multiplicar per 175.000 afiliats i per 5 anys, és a dir, amb aquest impost la Federació ha recaptat en 5 anys més de 21 milions i mig d’euros”.

Segons Carrillo, els afiliats a la FCF “representem el 16% dels mutualistes i futbolistes d’Espanya, i en canvi paguem el 27%, és a dir, per exemple a Madrid o a Andalusia paguen el mateix que nosaltres i són el doble d’afiliats”. A més, “els estatuts de la Mutualitat de Futbolistes Espanyola diuen que dintre de la quota entra la revisió del metge, i nosaltres la paguem apart”.

El president del Gavà també ha exposat públicament que “a la darrera assemblea es va aprovar l’única promesa que va fer el senyor Joan Soteras, que era que no volia cobrar sou, i això es va incomplir perquè es va posar un sou molt més alt que el del president de la Generalitat de Catalunya i molt més alt que el del president del govern espanyol, estem parlant d’un sou entorn els 150.000 euros”.

Per tot això, Carrillo ha anunciat que “nosaltres, jo, el meu grup, i molts altres presidents de Catalunya cansats d’aquesta situació, hem decidit plantar la llavor d’una moció de censura, moció que va contra les persones que formen la Federació Catalana, no anem contra la federació ni contra el futbol català sinó contra les persones que avui dia prenen les decisions al futbol català”.