Iván Carrillo
Iván Carrillo,en una imatge d'arxiu

Iván Carrillo, president del C.F. Gavà, alerta de la situació crítica que viu no només el club gavanenc, sinó també molts altres de la categoria: “El Gavà té mala pinta, hem perdut el sponsor, no tenim entrada, i hem perdut molts socis. El Gavà està ja actualment tocat de mort, com també ho estan molts altres clubs de Catalunya a causa de la pandèmia”.

El president del club gavanenc justifica aquesta apreciació: “Pensa que tu tens un equip de futbol que costa entre 80.000 i 100.000 euros a l’any on ja no hi ha entrades a l’estadi, on no hi ha socis, on s’ha perdut al sponsor perquè no hi ha competició, i el que estàs fent ara és pagar a la gent perquè entreni. No hi ha recursos econòmics per ingressar i a més, com saps, l’Ajuntament no ens dona cap tipus de subvenció, per tant és un capritx que nosaltres estem mantenint”.

Carrillo assegura que “el club no deu res” i tanmateix creu que l’entitat “té molt de futur i no desapareixerà”. L’actual president no ha estat més precís i s’ha limitat a dir que “de moment el club està allà i l’estem mantenint, el pagament de totes les nòmines està al dia, però al final si no és viable doncs no és viable i no sabem què passarà, si hi haurà competició, si podrem obrir les portes o si podrem rescatar algun sponsor”.

En tot cas, Carrillo assegura que “ganes i ànims de tirar endavant hi ha, per nosaltres la lluita continua”, i a més fa una crida molt directa a la ciutadania: “Demanem ajuda al poble, hem baixat molt el número de socis i una manera d’ajudar al club és fent-se soci”.

 

Carta dels equips a la Federació

Carrillo ha estat d’altra banda molt crític amb la Federació Catalana de Futbol (FCF) ja que “han cobrat la quota de tots els clubs de Catalunya per avançat, cosa que van fer el setembre, i ho han fet tot i que els vam advertir que era molt possible que passés el que ha acabat passant, que la competició s’aturés”. El darrer partit que el Gavà va jugar va ser la sortida al camp del Catllar el passat 11 d’octubre.

El president del club gavanenc ha denunciat que “un club amateur com el Gavà paga la inscripció, es prepara per competir tot l’any perquè la Federació Catalana li diu que podrà competir tot l’any amb una competició que sí, és més reduïda que l’any passat però no el suficient per garantir l’acabament de la temporada, i al final pagues tot l’any per avançat i ara estàs a casa i no competeixes”.

Per tot plegat, Carrillo qualifica la gestió de la federació com a “nefasta” perquè “ells només han volgut cobrar per avançat les quotes de tots els clubs catalans i ara ells tranquils tancats a la federació havent-ho cobrat tot”. A més, Carrillo assegura que “s’han rentat les mans pel que fa a les mesures anti-Covid-19 ja que ens van dir que cada equip prengués les mesures que cregués oportunes i, per tant, no s’han preocupat a veure quins tipus de mesures pren cadascun dels clubs”.

Els clubs del Grup 2 de Primera Catalana, on milita aquest any el Gavà, es van reunir el passat 29 d’octubre per valorar la situació. El dia següent van emetre un comunicat adreçat a la federació on li demanaven que aturés les competicions “com a mínim fins el mes de gener per tal que clubs, jugadors, socis i aficionats puguin saber a què atenir-se”. En el mateix comunicat, els equips signants es mostren disposats a “estudiar una nova forma de reprendre la competició que no alteri el resultat final en quan a ascensos i descensos”, i entre aquests possibles nous formats proposen per exemple “un format exprés o una competició a una sola volta”.

La resposta de la Federació Catalana ha arribat en una carta signada pel seu president, Joan Soteras, amb data d’ahir mateix, 2 de novembre, i a la qual ha tingut accés aquest mitjà de comunicació. A la carta, Soteras rebutja la petició d’aturada de la competició adduint que el calendari oficial de les competicions va ser aprovat en Assemblea General i només aquest òrgan pot introduir modificacions com la que ens proposen, amb la qual cosa, tant aviat el Govern de la Generalitat de Catalunya permeti la tornada a la pràctica esportiva, els campionats es reprendran a la major brevetat possible”. En la mateixa carta de resposta, Soteras anuncia que la Federació ha iniciat “una bateria d’accions per tal que les mesures que restringeixen la pràctica esportiva federada siguin alçades a la major brevetat possible”, tot i que no especifica quines són aquestes accions.