J. Juan
Un moment de la visita a la planta de producció de J. Juan

L’empresa gavanenca J. Juan, dedicada al disseny i fabricació de sistemes de frens per a vehicles, ha rebut aquest matí la visita institucional de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. Badia ha estat rebuda per l’equip directiu de l’empresa, encapçalat pel seu CEO, Giuseppe Micheletti, i ha pogut gaudir d’una explicació de la història de la companyia, una empresa familiar comprada el passat any 2021 pel grup italià Brembo. Després ha fet un recorregut per la planta de fabricació acompanyada també pel tinent d’alcaldessa de Planificació Territorial i Desenvolupament Econòmic Sostenible, Jordi Tort.

L’alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció pel fet que, tot i l’adquisició per part de Brembo, J. Juan “manté l’esperit de l’empresa, i puc donar fe perquè jo vaig estar aquí treballant. És cert que ara pertany a un grup més gran i exporta a més gran escala, però aquí es segueix apostant per la cura de la qualitat de la producció”.

Badia ha destacat que amb J. Juan “Gavà té una empresa pionera en el seu sector, que ven als millors clients no només d’Europa sinó del món sencer, i aquesta diversificació ha fructificat en una presència que ha portat el nom de Gavà arreu del món”.

J. Juan
Foto de família amb Badia, Tort, i els màxims responsables de J. Juan

Per part de J. Juan s’han manifestat en la mateixa línia i també han mostrat la seva satisfacció: “Estem molt satisfets d’aquesta visita no només pel fet de tornar a veure a una treballadora nostra, sinó per comprovar que l’alcaldessa de Gavà s’implica en el present i en el futur tant de l’economia global com, més en concret, de la nostra empresa”, ha destacat Sergi Lorente, Director de Qualitat, Seguretat, Salut, Medi Ambient i Energia de J. Juan.

De fet, Lorente admet que “el que una empresa espera és tenir a l’administració al seu costat ja que forma part del triangle que formem les empreses, les administracions i els centres de recerca i desenvolupament com ara les universitats. Aquest triangle s’ha de mantenir per part de les administracions no només en èpoques d’eleccions, que és el més habitual, sinó en el dia a dia ja que és això el que porta a les empreses a créixer”.

J. Juan és una empresa que ocupa actualment dues naus a Gavà amb una superfície total de 15.000 metres quadrats i aporta a la nostra ciutat uns 150 llocs de treball directes i uns 50 indirectes. L’empresa té a Espanya 3 plantes de fabricació que donen feina a 470 treballadors.