Ja es pot visitar la clau de la ciutat a l’Ajuntament
Ja es pot visitar la clau de la ciutat a l’Ajuntament

Ja es pot visitar a la Sala de Plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat de Gavà. Es tracta d’una clau màgica que obre totes les llars de Gavà fent-se més gran o més petita i canviant de forma per adaptar-se a tots els panys de totes les portes que hi ha a la ciutat. És, doncs, una eina indispensable per tal que ses Majestats els Reis Mags d’Orient puguin deixar els seus regals als infants gavanencs la nit del 5 de gener. I per aquest motiu l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la prestarà als reis Mags la tarda del dia 5, tot just abans de començar la cavalcada, per tal de que després a la nit puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

Avui ha estat el primer dia en què aquesta clau es pot visitar i ja ha rebut un bon grapat de visitants. Els nens s’acosten a la clau i la miren amb admiració conscients de que és l’instrument que permetrà als Reis Mags que entrin a les seves cases a deixar els regals.

El Marc Sintes, un dels nens que aquest matí s’hi ha atansat per veure de prop la clau, ens ha explicat que amb aquesta clau “els reis poden obrir totes les portes perquè és màgica, encara no sé com s’ho fan però obre totes les portes”. El Marc ens assegura que aquest any s’ha portat bé i que per tant espera que li portin tot el que ha demanat, que bàsicament són ninots de Star Wars i Iron Man. La Martina Preguerman, de la seva banda, també està bastant informada del recorregut que fa cada any la clau: “Després de que els Reis Mags siguin rebuts a l’Ajuntament, l’agafaran i aniran casa per casa obrint les portes i deixant els regals”.

La clau encara es pot visitar demà dijous, 4 de gener, de 10:00h. a 13:30h. i de 16:30h. a 18:30h., i el divendres 5 només pel matí de 10:00h. a 13:30h. Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada.