clau-reis-mags

Ja es pot visitar a la Sala de Plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat de Gavà. Es tracta d’una clau màgica que obre totes les llars de Gavà fent-se més gran o més petita i canviant de forma per adaptar-se a tots els panys de totes les portes que hi ha a la ciutat. És, doncs, una eina indispensable per tal que ses Majestats els Reis Mags d’Orient puguin deixar els seus regals als infants gavanencs la nit del 5 de gener. I per aquest motiu l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la prestarà als reis Mags la tarda del dia 5, tot just abans de començar la cavalcada, per tal de que després a la nit puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

Avui ha estat el primer dia en què aquesta clau es pot visitar i ja ha rebut un bon grapat de visitants. Els nens s’acosten a la clau i la miren amb admiració conscients de què és l’instrument clau que permetrà als Reis Mags que entrin a les seves cases a deixar els regals. L’Alba Jaime, per exemple, té 8 anys i ja ha fet la seva carta als Reis Mags demanant “una cosa per fer sabó i un coixí que brilla”, entre d’altres regals. L’Alba ens assegura que aquest any s’ha portat bé i que per tant espera que li portin tot el que ha demanat. L’Àngela Aguilar té en canvi 11 anys i ens ha comentat que “no és la primera vegada que vinc a veure la clau, m’agrada venir perquè sembla molt gran per obrir les portes però diuen que les obre totes”.

La clau es pot visitar avui fins les 13:30h. i després de 16.30h. a 18.30h. Els dies 4 i 5 de gener l’horari per veure la clau serà de 10 del matí fins les 13.30h. Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada.