clau
Ja es pot visitar la clau de la ciutat a l’Ajuntament

Ja es pot visitar a la Sala de Plens de l’Ajuntament la clau de la ciutat de Gavà. Es tracta d’una clau màgica que obre totes les llars de Gavà fent-se més gran o més petita i canviant de forma per adaptar-se a tots els panys de totes les portes que hi ha a la ciutat. És, doncs, una eina indispensable per tal que ses Majestats els Reis Mags d’Orient puguin deixar els seus regals als infants gavanencs la nit del 5 de gener. I per aquest motiu l’alcaldessa, Raquel Sánchez, la prestarà als reis Mags la tarda del dia 5, tot just abans de començar la cavalcada, per tal de que després a la nit puguin entrar sense cap problema a totes les cases de la ciutat per deixar els seus regals.

Avui ha estat el primer dia en què aquesta clau es pot visitar i ja ha rebut un bon grapat de visitants. Els nens s’acosten a la clau i la miren amb admiració conscients de que és l’instrument que permetrà als Reis Mags que entrin a les seves cases a deixar els regals. A més, tots els infants que visiten la clau s’emporten de regal una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada per saludar als Reis Mags.

La Paula, que té nou anys, ens ha explicat després d’admirar la clau que ja ha fet la llista del que vol que li portin els Reis Mags: “Un pijama, coses pel col·legi, i moltes coses més”. La Paula ens confessa que enguany no s’ha portat del tot bé perquè “també em portaran carbó”, però no tindrà cap problema ja que “si em porten carbó, me’l menjaré”.

La Ivette, de la seva banda, té 5 anyets i també ha passat al matí per l’Ajuntament per “veure la clau màgica, que és màgica perquè obre totes les cases i només la poden fer servir els Reis Mags”.

La Noa té 10 anys i ha vingut no només a veure la clau sinó també “a recollir la llumeta per saludar als reis Mags quan arribin”. La Noa ja ha fet la carta als Reis i enguany ha demanat “una màquina per fer polseres, una tauleta i la funda per la tauleta”. Són moltes coses perquè “aquest any m’he portat molt bé, no em portaran carbó, tot i que una vegada sí que em van portar carbó però li vaig donar a la meva mare”.

La clau encara es pot visitar demà dijous, 3 de gener, de 10:00h. a 13:30h. i de 16:30h. a 18:30h., i el divendres 4 només pel matí de 10:00h. a 13:30h.