Javier Garrido
Imatge del perfil a Instagram de Javier Garrido

L’escriptor gavanenc Javier Garrido acaba de publicar la seva primera novel·la, “Mentiras que dan magia”. L’autor el va publicar aquest passat 9 de novembre acompanyat d’una potent campanya a xarxes socials que va arrencar molt abans, el passat mes de juny. En opinió de Garrido, “utilitzar les xarxes socials és del tot imprescindible quan ets un escriptor novell com jo que ha escrit la seva primera novel·la”.

La principal xarxa social que ha utilitzat Garrido per promocionar el seu llibre és Instagram, una experiència que “que ha estat molt gratificant i que ja considero un èxit perquè he conegut a molta gent, molts autors i persones que estan a dins del món editorial, i ha estat un veritable plaer”.

El fet que va motivar al gavanenc a escriure la seva primera novel·la va ser, com passa sovint en els escriptors, que “la història va estar en el meu cap durant un any i va començar a anar-se’n, llavors vaig veure que em feia molta pena que es morís i quedés en no res, perquè les històries que tenim al cap els escriptors es moren si no les escrivim, i això finalment és el que em va llençar a escriure-la”.

“Mentiras que dan magia” té “dues parts, una d’intriga i una romàntica”, i la protagonista és Gwen, una noia en fugida que es troba amb Erlinda, una anciana amb una capacitat per preveure coses que ningú pot sentir. La part més complicada d’escriure la seva primera novel·la va ser “donar cohesió a tota la història ja que passen moltes coses, dona molta informació, i era complicat no divagar massa i acabar perdent el fil. Em van ajudar moltes persones que em van indicar on avançar, on dinamitzar i on tallar, i aquest procés d’anar ajustant al detall va ser la més complicada”.

El llibre està editat per Círculo Rojo, editorial que presta serveis d’autoedició als escriptors. Garrido ens ha explicat que aquesta editorial “exigeix un nivell de qualitat mínim i t’ajuden en la part de la distribució i comunicació de premsa, mentre que tu t’encarregues de la publicació el que et dona molta més llibertat i creativitat en aquest apartat”.

Garrido ha ideat un curiós concurs per promocionar la seva novel·la que implica 37 edicions especials del llibre. El número 37 té una rellevància específica en l’argument, i el que ha fet l’escriptor és oferir aquestes 37 edicions cadascuna d’elles amb una maleta i una pista a dins: “El que faré demà dijous, 19 de novembre, és un directe on tots obrirem les maletes al mateix temps. Cada pista és una lletra, i aquestes lletres formen una frase, així que el primer que m’enviï la frase serà el guanyador d’un premi en metàl·lic”.