Junts per Gavà
Isidre Casas, portaveu municipal de Junts per Gavà

Junts per Gavà demanarà al Ple Municipal un Pla, consensuat amb les entitats, per l’accés progressiu de familiar i acompanyants a les instal·lacions esportives municipals. El portaveu de la formació, Isidre Casas ha explicat que “el que estem veient a les rodalies d’aquestes instal·lacions d’ençà van reprendre l’activitat, les aglomeracions per part dels familiars i acompanyants dels esportistes, previsibles per altra banda, la imminent arribada de partits els cap de setmana i la controvèrsia generada a poblacions properes, més enllà del despropòsit que suposa,  requereix de l’actuació urgent del govern municipal. Per això, i sempre que els indicadors d’afectació del virus ho permetin i complint estrictament les mesures bàsiques i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per Covid19 al sector esportiu”. Junts per Gavà preguntarà al govern municipal si  “tenen previst algun Pla, amb els protocols corresponents, per permetre, conjuntament amb les entitats, l’accés progressiu de familiars i acompanyants a aquestes instal·lacions.

La recaptació de les denúncies trameses per les Policies Locals durant el confinament també serà un tema tractat per Junts Per Gavà. Casas ha explicat que “amb l’acord arribat entre la conselleria d’Interior, la Direcció General d’Administració de Seguretat, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, es va decidir que el 85% de la recaptació de les denúncies trameses per les Policies Locals durant el confinament aniria finalment als Ajuntaments i el 15 % restant romandria a la Generalitat per fer front al cost de la tramitació de les mateixes. Preguntarem quina es la xifra estimada que correspon a l’Ajuntament de Gavà i quin es l’ús previst”.

Autònoms i pymes

Junts per Gavà preguntarà també sobre l’estat de l’abonament de la subvenció per autònoms i micro pimes aprovada per pal·liar els efectes de la crisi. Casas ha manifestat que “ens arriben inputs d’alguns sol·licitants que ens generen certs dubtes i incertesa que intentarem aclarir formulant les següents preguntes: Quantes sol·licituds han estat abonades?? Quantes sol·licituds han estat rebutjades i sota quin criteri?? Quantes sol·licituds hi han pendents d’abonar i fins quina data tenen previst fer-les efectives?.

Junts per Gavà demanarà també una actuació urgent de pavimentat i accessibilitat al carrer Marc Grau i preguntarà per l’estat de les negociacions amb l’adjudicatari del bar de Can Torellódavant l’impossibilitat de desenvolupar la seva activitat”.