Es presenta el poemari Invicta dignitat
De la Peña va signar exemplars del seu sisè poemari.

L’escriptor gavanenc Joan Albert de la Peña va presentar ahir el seu nou i sisè poemari “Invicta Dignitat”. L’acte va comptar amb el suport d’Òmnium Cultural i la col·laboració del crític literari Carles Montfort i del músic Bussy Roller.

“Invicta dignitat” és el sisè poemari de l’autor local, un títol que és “el reconeixement -explica Joan Albert de la Peña- a la força que transforma la derrota en esperança, l’únic tauló de salvament mentre fuetegen les tempestes i els naufragis ens assolen, una força interior que malgrat les adversitats, ens manté dempeus mentre transitem diàriament els camins que triem, i també els que no”.

El llibre és fruit del treball dels darrers quatre anys i val a dir que, la presentació ha sofert diverses cancel·lacions degut a la pandèmia. “Generalment, el meus cicles són de quatre anys i sempre que acabo un llibre prenc la decisió rotunda no de no tornar a escriure i és tan rotunda que ho torno a fer”, precisa de la Peña.

“Invicta dignitat” és un recorregut per experiències personals, un mosaic humà de personatges i situacions quotidianes “de la més pura realitat -explica de la Peña- i com la realitat el poemari no està exempt de contrastos, de llums i ombres, de tristors i d’alegries, de guanys i pèrdues, i versa, essencialment, sobre la dignitat humana”.

L’autor va tenir paraules d’agraïment per a Òscar Prades, editor d’Ònix; per al catedràtic i crític literari, Carles Montfort; per a Joan Mayor, autor de la portada del llibre; per al guitarrista, Bussy Roller i per a Òmmnium Cultural de Gavà.

Joan Albert de la Peña és autor de les obres: “El temps adormit”, “El bosc antròpic”, “Camins de fum”, “Nàufrags del paradís”, “Retrats de la frontera” i ara, “Invicta Dignitat”, que es pot comprar a la papereria Pelegrín i a Star Boocks.