Joan Espuny
Joan espunya ofereix un concert a l'American Lake el divendres 26 de gener

El pianista Joan Espuny ofereix un concert a Gavà. Es tracta d’una iniciativa d’Amics de la Música de Gavà que vol portar a la nostra ciutat a aquesta jove promesa del piano. Adrià Perea, president de l’entitat gavanenca, coneix molt bé a Espuny ja que els dos van estudiar junts, i el descriu com ”una de les joves promeses del panorama pianístic català ara mateix. És molt jove, té només 21 anys, però ja té un currículum molt format que és realment envejable i ha acompanyat a moltes corals”.

Perea es desfà en elogis i deixa molt clar els motius d’Amics de la Música per oferir als gavanencs l’oportunitat de veure en viu a Espuny: “És molt sensible, gaudeix molt tocant el piano, té un control tècnic espectacular de l’instrument, i fa que tot destaqui molt quan ell ho interpreta. Val molt la pena que el puguem tenir a Gavà perquè estic segur que serà una gran figura”.

Espuny va oferir a Amics de la Música “fer un programa realment molt maco i, com que ara tenim el piano de cua a la sala polivalent de l’American Lake, vam decidir que seria una bona idea executar aquest repertori tan bonic que és virtuós però no és extremadament llarg, es compon de peces romàntiques datades a partir del segle XIX, i realment creiem que pot ser molt atractiu pel públic”.

I què sentirem en aquest repertori? Doncs, a la primera part, Variacions sobre un tema de Haydn, de Johannes Brahms, “que és una de les grans obres per a piano del segle XIX”, i també “unes petites obres de Serguei Rakhmàninov, que és un compositor rus que va viure molt temps a Estats Units i la música del qual és veritablement deliciosa”. A la segona part sonarà “una de les sonates de guerra de Serguei Prokófiev, concretament la setena, que serà un contrast més fosc amb el romanticisme de la primera part”.

El concert de Joan Espuny serà el proper divendres, 26 de gener, a partir de les 20:30 hores, a la sala polivalent del casal Municipal de Cultura American Lake de Gavà.