Joan Jordi Miralles a Gavà
Un dels moments de l'acte

L’autor de capçalera de la biblioteca Josep Soler Vidal, Joan Jordi Miralles, ha estat a la nostra ciutat per presentar la seva darrera novel·la “Aglutinació”, reconeguda amb el premi Joanot Martorell d’aquest any

Miralles suma el guardó al Premi Andrònima (L’Altíssim, 2005), el Vila de Lloseta (L’úter de la balena, 2010), el Marian Vayreda ( La intimitat de les bèsties, 2017) i el Premi de Teatre Mediterrani Pare Colom ( Això és Àustria, 2012).

El llibre narra com un home arriba a Londres carregant un misteri i un immens sentiment de culpa. Per adaptar-se a la nova situació, i redimir-se, es busca la vida com pot i emprèn una sèrie d’accions quotidianes destinades a la subsistència. En una ciutat desmesurada i frenètica, però, la seva caiguda lliure esdevé irremeiable. I enmig de la indiferència, se succeeixen tot un seguit d’aventures hilarants: les feines miserables, el zel dels proselitistes, l’alcohol, la violència, el sexe.

Segons la directora de la biblioteca Josep Soler Vidal, Maite Pinteño, “l’obra està narrada en segona persona, la qual cosa fa que el lector es pugui implicar més en una història que brilla pel seu ritme trepidant”.

Per a Pinteño, “Miralles és tot un talent, com ho demostren els diferents premis literaris de prestigi que ha rebut, i la seva gran polivalència que li permet treballar diversos gèneres”.