Joan Jordi Miralles presenta el seu darrer llibre a Gavà
Joan Jordi Miralles presenta el seu darrer llibre a Gavà

L’escriptor de capçalera de la biblioteca Josep Soler Vidal Gavà, Joan Jordi Miralles, va participar, ara fa uns dies, en el darrer Club de lectura obert. L’autor va parlar de Triomfador editada el gener passat per l’editorial Males Herbes, la seva darrera novel·la que versa sobre els lligams malaltissos que condicionen l’existència d’uns adolescents en un internat de joves aspirants a l’esport d’elit. En concret se centra la peripècia angoixant de l’Ulisses de 13 anys qui, a principis dels anys 90 fitxa pel Barça i espera poder assolir el somni de convertir-se en jugador professional. A partir d’aquest moment, la il·lusió de la seva vida es transforma en un malson, ja que ha de sobreviure a les quintades de la Masia del Barça. Miralles posa èmfasi en els trastorns i les manies i en els aspectes més desagradables de l’espècie humana.

Miralles confessa que, a l’inici de la seva carrera, li agradava partir de situacions viscudes, i de ben segur que els seus mil oficis i les seves estades a Londres, Lisboa, Palerm i Roma, així com el seu pas per la Masia del Barça, font d’inspiració de la seva darrera novel·la, Triomfador, van proporcionar-li un munt de vivències fàcilment convertibles en material literari.

L’escriptor qui assegura que “ser triat autor de capçalera de la sala de lectura gavanenca és un goig” també va explicar que “poder compartir reflexions en formats com aquests és una gran experiència perquè la gent que ve s’ha llegit l’obra i té una opinió formada que resulta enriquidor conèixer”.