Jofre Cullell i Janika Loiv vencedors, a Gavà, de la Copa Catalana BTT
Jofre Cullell i Janika Loiv vencedors, a Gavà, de la Copa Catalana BTT

Gavà ha acollit aquest diumenge la segona prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point, després l’estrena del campionat a Banyoles. La cursa, encabida en el Bike Show, va reunir 300 bikers de 15 nacionalitats.

Després de les carreres de les categories inferiors, es va donar el tret de sortida la cursa femenina. En aquesta, la principal candidata al triomf, era la campiona d’Estònia, Janika Loiv (Brentjens MountainBike Team). No obstant això, la txeca Stepanova (Ceska Sporitelna Accolade), Bosch (BH Coloma Team) o Sara Gay (Massi) també van donar-ho tot.

En la primera volta, Loiv i Stepanova ja van prendre un bon avantatge. L’estoniana intentava despenjar a Stepanova, però no aconseguia obtenir una distància considerable fins que a meitat de carrera va fer un canvi de ritme demolidor. No va haver-hi resposta. Loiv es va escapar direcció la victòria, entrant en meta en solitari amb un temps d’1.14:39. Per darrere, van tancar el podi Stepanova i Bosch.

A la carrera elit i sub 23 masculí Jofre Cullell (BH Coloma Team) era clar favorit i es va exhibir. En un inici, ja va agafar el lideratge i només Mario Sinués (CC Amunt) va poder agafar-li la roda durant una estona.Cullell mantenia el seu nivell i arribava a meta amb temps d’1.14:30. Sinués va mantenir la segona posició i Ferrer va aconseguir el tercer lloc.

La Copa Catalana Internacional Biking Point

La Copa Catalana Internacional Biking Point és un dels campionats de Bicicleta de muntanya de referència en el món. Des de la seva creació, en 2002, el seu prestigi ha anat creixent d’una forma espectacular.

Biking Point  ha aconseguit conjuminar la capacitat de ser una referència mundial pel seu nivell competitiu amb la capacitat de ser un element clau per a la promoció del ciclisme de base ja que un nombrós nombre de corredors de l’elit mundial actual competeixen en La Copa Catalana Internacional Biking Point en categories inferiors.

Classificació