Jordi Borràs presenta el seu llibre a Gavà
Jordi Borràs

el fotoperiodista Jordi Borràs estarà aquest dijous, 9 de març, a Gavà, per presentar “Tots els colors del negre”, un llibre sobre l’extrema dreta a Catalunya i a diferents països europeus. L’acte es farà a la seu de l’Associació de Veïns del Barri del Centre, al carrer de Salvador Lluch, 6, i començarà a les 19.30 hores.

L’obra,que ha resultat guanyadora de la desena edició del ‘Premi Josep María Planes’, és el resultat de tres anys viatjant per Europa i de més de 13 anys de reportatges documentant gràficament l’extrema dreta a Catalunya així com també en diferents països com ara Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França o Alemanya. La seva investigació li va costar amenaces i persecucions, raó per la qual assegura “es demostra el perill que representa l’auge de l’extrema dreta en la societat actual”.

El llibre comença amb un record al seu avi combatent de la Batalla de l’Ebre un fet que segons reconeix l’autor l’ha influït “pel fet de viure en una família polititzada, de perdedors de la guerra: gent treballadora, independentistes, d’esquerres i antifeixistes”.

Borràs explica que el seu interès per documentar els moviments d’ultradreta va sorgir “per curiositat i interès polític des de l’antítesi”, perquè “com a demòcrata”, considera que “l’antifeixisme és una qüestió natural que tots hauríem de tenir assumida i posar en pràctica” i el seu afany de documentar-ho té “una vocació de denúncia”.