Jordi Borràs visita Gavà
Jordi Borràs visita Gavà

El fotoperiodista Jordi Borràs ha visitat l’Ateneu Popular La Màquia de Gavà per presentar el seu llibre “Dies que duraran anys”. L’obra ofereix una selecció de fotografies de diferents fotoperiodistes, encapçalats per Jordi Borràs, preses durant l’1 d’octubre de 2017. Així es presenten imatges de Sergi Alcázar, Oriol Clavera, Ramón Costa, Sira Esclasans, Ramon Ferrandis, Albert Garcia, Santi Iglesias, Miriam Lázaro, Carles Palacio i Carles Ribas. Acompanyen les imatges textos de: Albert Forns, Anna Ballbona, Raül Garrigasait, Marina Espasa, Adrià Pujol, Natza Farré, Gemma Ruiz, Joan Todó, Jordi Lara i Jenn Díaz.

En ells expliquen “des de les ocupacions a les universitats, la por en anar a votar, el no saber si la policia vindria a repartir o no, els rumors sense confirmar que corrien aquell dia, o l’aparició de les urnes i com aquest gest simbòlic, l’aparició de les urnes que els serveis secrets feia mesos que buscaven sense èxit, va ser un dels gols que aquell dia es van poder celebrar, així com les càrregues policials”.

Jordi Borràs

Il·lustrador, fotoperiodista i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Jordi Borràs s’especialitza en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d’ultradreta que actuen a Catalunya. Treballa com a reporter gràfic freelance en diferents mitjans com El Món, Crític, Nació Digital, Vice News o Gaztezulo. Ha col·laborat amb diferents capçaleres catalanes i internacionals, i des de 2013 en diferents programes de ràdio. Des de 2015 també imparteix tallers de fotoperiodisme i fotografia documental al Pati Llimona de Barcelona.

En el camp de la fotografia i el periodisme d’investigació destaca la publicació de “Warcelona, una història de violència” (Pol·len Edicions, 2013) i “Plus ultra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya” (Pol·len Edicions, 2015) i “Desmuntant Societat Civil Catalana” (Saldonar, 2015).