Jordi García
García, signant un exemplar del seu llibre (Foto: Facebook de Jordi Culé)

El gavanenc Jordi García acaba de publicar el llibre “Una ment blaugrana”, un títol que remet “tant a la pel·lícula “Una mente maravillosa”, protagonitzada per Russell Crowe, com al món del Barça”, ens explica el propi García.

Jordi García va estar en tractament per esquizofrènia fins els 30 anys i es va llençar a l’aventura que ha suposat aquest llibre “per tal que servís d’exemple a les persones que han patit el que he patit jo i que vegin que tot es pot superar, és qüestió de trobar un bon psiquiatra, portar una bona medicació i fer bondat”. García parla sense traves en el llibre de la seva malaltia perquè “és important que la gent vegi el malament que es passa amb aquesta malaltia, jo afortunadament estic estable del tot des dels 30 anys ja fa 24 anys”.

García creu que tots aquests anys “els tractaments han avançat molt i, per exemple, els medicaments no tenen tants efectes secundaris, i això és important perquè la medicació és un factor essencial per assolir l’estabilitat”. Però també és important en aquests casos “posar de la teva part, és a dir, portar una vida sana, evitar les coses que et perjudiquen, i ser estricte amb la medicació”.

El pròleg del llibre va a càrrec de Marta Coromina, que és “la darrera psiquiatra que he tingut, jo he tingut diversos començant amb els de l’Hospital de Bellvitge, però volia que lla estigués al llibre perquè m’ha portat molt bé”. García considera que dins del col·lectiu de la psiquiatria “hi ha com a tot arreu, bons professionals i mals professionals. Per exemple, als anys 80, el primer psiquiatra que vaig tenir em va injectar una medicació que em va deixar sense poder fer res, i vaig haver d’anar de nou a l’hospital a que em donessin un contra medicament perquè la medicació podria haver tingut uns efectes greus”.

García recorda aquesta època en que va patir esquizofrènia, entre els 20 i els 30 anys aproximadament com “una època molt dura, tota la meva joventut pràcticament perduda”. I destaca que “per una persona amb aquesta malaltia, tots els suports són importants, especialment els de la parella, la família i els amics”.

Tal i com el títol indica clarament, el F.C. Barcelona té una rellevància cabdal en la vida de García: “la meva passió em ve de petit, i a partir de fer-me el perfil de Jordi Culé he pogut conèixer a molta gent de l’entorn blaugrana, de fet a les properes eleccions em presento per a vicepresident”.

El llibre “Una ment blaugrana” es pot adquirir a la Llibreria Pelegrín de Gavà i al quiosc de La Rambla. També es pot comprar a la Papereria Cal Isart de Sant Boi.

PUBLICITAT