Jordi Tort, portaveu del grup municipal socialista
Jordi Tort, portaveu del grup municipal socialista

El portaveu del grup municipal del PSC, Jordi Tort, ha anunciat davant els mitjans de comunicació municipal, la presentació, en el Ple Municipal del 30 de juny, d’una Declaració Política “en què demanem a la Generalitat que retorni el deute ciutadà que ha acumulat durant aquests anys amb la ciutadania”.

Segons Jordi Tort, ”hi ha compromisos amb el govern de la Generalitat que des de fa anys en diferents ciutats no s’han estat complint, entre altres el CAP 3 de Gavà, que s’ha de fer a l’avinguda 8 de març, o les obres de l’institut Bruguers i de l’Institut Escola Gavà Mar que resten pendents de la seva execució”. Per això “demanem a la Generalitat que ara que, per fi, tenim un nou govern que s’oblidin d’una vegada de no governar, que és el que han estat fent en els darrers vuit anys, i es posin a solucionar els problemes de les persones”. I en concret, explica el portaveu del grup municipal socialista, “a invertir en els equipaments que es manquen a les ciutats. També que inverteixin en polítiques socials que, com s’ha vist, son necessàries per poder atendre qualsevol circumstància d’emergència com ha passat amb la crisis sanitària”. Per a Tort l’única manera de “sortir d’aquesta crisi econòmica que ens ha vingut després de la crisi sanitària de la COVID” no és altre que “fer equipaments per atendre les persones, invertir en polítiques socials, en sanitat, educació…”.

La Declaració

A la Declaració Política que presentaran els socialistes s’insta al “Govern de la Generalitat que es pacti amb aquest ajuntament un calendari immediat de pagament del “deute ciutadà” acumulat per la Generalitat amb aquest municipi”. També “que es reverteixin les retallades en sanitat i els seus serveis de primària pendents en el nostre municipi com les urgències nocturnes i la farmàcia de guàrdia, per exemple” i que compleixi “amb els compromisos pactats i pendents per la construcció del CAP 3 de Gavà”.

La creació d’un Fons Català extraordinari per a la reconstrucció social i econòmica de com a mínim 300 milions d’euros per als ajuntaments, una política d’habitatges ajustada a les necessitats del municipi i dotar econòmicament la Llei de Barris, son altres de les demandes que s’inclouen en la Declaració Política.