Jornada per orientar sobre el futur acadèmic

Alumnat de Batxillerat dels institus El Calamot, El Bruguers i el col·legi Immaculada Concepció han participat aquest matí en una jornada d’orientació acadèmica. L’activitat, que ha tingut lloc a l’Espai Maragall, s’encabeix, segons ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Gavà, Alba Riba “en el programa Educ@cció organitzat des de l’Espai Jove La Casa Gran consistent en tallers i xerrades dissenyades amb l’objectiu d’apropar els joves i les joves als estudis i a les seves possibles sortides laborals”. Riba ha animat als presents a “explorar possibilitats, sense sentir que res sigui definitiu, perquè sovint cal provar i equivocar-se abans de tenir clar el camí vocacional que es vol seguir”.

L’acte també ha comptat amb la presència de la Inspectora d’Educació, Susanna Igual, qui ha expresssat el desig que “la jornada sigui profitosa” i contribueixi a “ajudar als joves a tenir un futur millor”.

Gemma Badia

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, també ha volgut animar als joves a “aprofitar aquesta oportunitat, que anys erera no teníem a l’abast, per poder obtenir la màxima informació possible de cara a escollir aquells estudis que més s’ajustin a allò que els agrada fer” ja que, al seu entendre, “quan un es forma en allò pel que sent passió se li obriran oportunitats perquè serà bo en la matèria”

Durant la sessió s’ha comptat amb ponència coaching a càrrec de Carles Ventura dissenyada amb el propòsit d’acompanyar als i les alumnes prenent consciència de tot l’esforç que han dedicat al llarg de la seva trajectòria i endinsar-se, d’una manera positiva, en la motivació envers el futur que ja els està arribant. Ventura ha deterninat les eines concretes per conèixer-se millor ells mateixos amb l’objectiu de poder avançar en aquest procés així com gestionar l’impacte emocional que pot sorgir resultant de les pors i creences envers el futur del mercat laboral.

Carles Ventura

L’acte s’ha completat amb un Ted Talk sore  Itineraris Formatius Superior a càrrec del PIJ, un Talk Show amb experiències d’altres jove i una estands informatius ubicats al hall de l’equipament a càrrec de centres universitaris i educatius.

Tota la jornada s’ha retransmés per streaming a través de youtube.

Altres activitats

Dia 2 de març

Xerrada titulada:“Itineraris acadèmics per famílies”, a les 19.00 hores a l’ Espai Jove La Casa Gran. L’activitat està pensada per a pares, mares i tutor/es de joves que estan acabant l’ESO, PFI o el Batxillerat, i s’explicaran les diferents sortides acadèmiques i professionals a les quals poden accedir els seus fills i les eines per donar-los suport.

Dia 3 de març

Taller titulat: “Estudiar al estranger”, a les 17.30 hores a l’ Espai Jove La Casa Gran. L’activitat anirà a càrrec de l’assessoria de mobilitat internacional i servirá per exposar les diferents opcions per continuar formant-se a l’estranger

Dia 4 de març

Speed meetings, a les 18 hores a l’ Espai Jove La Casa Gran, on es parlarà de com analitzar les opcions acadèmiques desvetllant dubtes a partir de l’experiència d’altres joves