Treballadors i treballadores de l'Ajuntament que han participat en la plantació de plantes a les dunes
Treballadors i treballadores de l'Ajuntament que han participat en la plantació de plantes a les dunes

L’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona han dut a terme avui una jornada de sensibilització ambiental en què han participat treballadors i treballadores de l’Ajuntament.

L’iniciativa que s’emmarca en la 5a edició d’Acció Platges ha consistit en una sessió participativa guiada per especialistes, amb plantació d’espècies autòctones dels espais dunars i retirada de plantes invasores. Així ho explicava la tinenta d’alcaldia d’Espai Públic, Rosa Maria Fernández. “L’acció té per objectiu per una banda la replantació de plantes autòctones per enfortir i repoblar el sistema dunar i salvaguardar els ecosistemes i ajudar a que les nostres platges siguin mes resilients. I per altra banda retirar totes aquelles plantes que son invasores i que perjudiquen i maten a les plantes autòctones”.

L’activitat s’ha dut a terme conjuntament amb el personal del departament d’Espai Públic de l’AMB i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament. Jordi Bordanove, coordinador de promoció i conservació de l’espai públic de l’AMB recorda que “Les dunes de Gavà i totes les del Delta son una primer barrera contra el problema de pèrdua de la sorra de les platges. A més les dunes son un gran reservori, un gran magatzem de sorra, que ens ajuda a guardar sorra, que protegeix totes les platges”.