terrorisme
Jornada de treball sobre terrorisme gihadista

Gavà ha acollit aquest matí una jornada tècnica de treball sobre l’amenaça del terrorisme gihadista. És la tercera jornada tècnica que organitza l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local del Baix Llobregat (ACCPOLBLL), i en aquesta ocasió el lloc escollit ha estat el Centre de Suport a l’Empresa (CSE) de Gavà.

Prop d’un centenar de caps i comandaments policials de la nostra comarca han seguit amb atenció el programa de xerrades entre les quals han destacat, per motius obvis, la de Benito Granados, cap de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona, i la de Josep Muñoz, cap de la Policia Local de Cambrils.

La tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori de l’Ajuntament de Gavà, Rosa Maria Fernández, ha estat l’encarregada d’inaugurar i de clausurar aquesta jornada de treball. Fernández ha destacat que “la intenció amb aquesta iniciativa era analitzar els mecanismes i les actuacions que s’han portat a terme en relació a aquesta amenaça gihadista que a Catalunya es va patir l’estiu passat a Barcelona i a Cambrils”.

La tinenta d’alcalde ha explicat també que aquesta jornada “també ha servit per explicar les eines que hi ha a l’abast de les policies, no tan sols de les autonòmiques o estatals sinó també de les locals, i que puguin ajudar a evitar que aquests fets tornin a passar a les nostres ciutats”.

També hi ha participat en aquesta jornada Xavier Santajuliana, que és Inspector en cap de la Policia Municipal de Gavà. Santajuliana ha volgut posar de manifest que “la Policia Municipal, en una societat complexa com la nostra, no té un paper pre-definit que la relega a un espai determinat de seguretat, sinó que cada policia treballa al seu nivell però en interrelació amb els altres cossos”.

Segons Santajuliana, en aquesta manera de treballar “la Policia Local, com a cos de proximitat que coneix de prop als ciutadans, és una policia capaç de detectar situacions de radicalització, és evident que no els hi tocarà treballar-los però sí identificar els factors de risc per traspassar-los a qui correspongui treballar-los”.

La jornada ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Gavà i de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya.