Jornades contra la violència masclista 2018

Gavà se suma, un any més, al Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones amb tot un seguit de propostes de sensibilització i denúncia. Els actes començaran el 20 de novembre, amb un taller al SIAD, on la Policia Municipal detallarà el funcionament de l’app de seguretat ciutadana. Tot i això, l’acte de ciutat tindrà lloc el dia 27 de novembre amb una concentració a la plaça Major, a les 18 hores, on es farà la lectura del manifest i hi haurà l’actuació audiovisual “Salvavides de valors”.

Dijous 22, la sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal acollirà la projecció del documental de Mabel Lozano “Proxeneta. Paso corto, mala Leche”

El dia 23 de novembre es farà la taula rodona titulada “Les víctimes silenciades. Els fills i filles de la violència masclista”. L’activitat, que tindrà lloc al Casal de Cultura American Lake, a partir dels 17 hores, anirà a càrrec del Servei d’Intervenció Especialitzada del Baix Llobregat.

El dia 24 de novembre es farà la presentació del projecte “Enfortiment de les capacitats Institucionals de la Direcció Provincial de Gènere i les associacions femenines de la província d’Inhambane, a Moçambic. L’activitat, que està organitzada pel Club d’Atletisme de Gavà, anirà a càrrec de Josep Maria Tillo, alcalde d’Olesa de Bonesvalls i es farà, a partir de les 18 hores, a la sala d’actes de l’Estadi de La Bòbila.

La tradicional Marxa de les Dones del Baix Llobregat, organitzada per Consell Comarcal, es farà el diumenge 25 de novembre, amb sortida a les 10.30 hores de davant de l’ajuntament de Cornellà i arribada a Sant Feliu de Llobregat.

Campanya entre infants i joves

Un any més, les propostes es traslladaran als centres educatius per sensibilitzar a infants i joves. Per l’alumnat de Batxillerat s’ha previst la xerrada “El sexisme també surt de festa?. Violències sexuals en espais d’oci” que guiarà

l’Observatori Noctàmbul@s . També es faran les accions als patis dels instituts El Calamot i El Bruguers i el taller “Diem no al masclisme!” per a l’alumnat de 5è i 6è d e Primària.

L’Hora del Conte també versarà sobre aquest tema. Elena Andrés relatarà “Jo sóc i puc dir no”, el dia 27 de novembre, a les 17.30 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal, i el dia 29 de novembre, a les 18 hores, a la Marian Colomé.

L’Espai Jove de la Casa Gran acollirà, fins el 30 de novembre, l’exposició “#ÉsViolènciaSexual” on, a través de diferents imatges plenes de missatges, s’envia una missatge a agressors i còmplices i es convida a reflexionar sobre la violència sexual en els espais d’oci.

Un any més, els comerços i fleques de la ciutat se sumen a la campanya repartint bosses amb el lema “No estàs sola”.