Jornades participació nou PEC Gavà

El Parc Arqueològic de les Mines acull, fins avui, el IV Fòrum del PEC, unes jornades de treball on els participants han pogut acabar de definir i prioritzar les propostes que conformaran el nou Projecte Educatiu de Ciutat. L’acte de benvinguda va anar a càrrec de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va manifestar “l’agraïment a totes les persones, més de 350, que s’han implicat en aquest procés que va arrencar fa uns mesos, amb el I fòrum”. En aquella primera trobada es va fer una diagnosi de la situació per tal de conèixer les mancances i necessitats existents i establir estratègies noves per a donar-los resposta. Sánchez ha posat en valor que “ara som aquí després de força jornades de treball o s’hi han encabit tots els agents educadors i, com a novetat enriquidora, també les visions de joves i infants, als quals de manera inconscient sovint es deixava al marge, però que cal pensar que són claus perquè ells són els protagonistes d’aquest projecte”. L’alcaldessa també ha refermat “el compromís de l’ajuntament d’assumir les propostes prioritzades  per tal que siguin traslladades als diferents projectes i així fer possible el gran objectiu, que no és altre que fer de Gavà una ciutat educadora”

Durant l’acte, també hi va ser present Rafael Homet, Diputat Delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona qui va assegurar que “l’èxit educatiu només és possible quan el pla és fruit del gran consens amb projectes d’abast que s’han de poder aplicar a llarg termini, més enllà dels canvis de  governs”. Homet, després de destacar “la bona feina a les aules” ha precisat però, que “quan es parla d’igualtat d’oportunitats pesa molt més el que l’infant i jove viu i fa quan no està a classe”.

La sessió de treball d’aquest dijous es va estructurar en tres tallers. Un dedicat a l’àmbit escolar, un segon sobre formació d’adults i transició escola treball i un tercer referit a la coresponsabilitat educativa de la ciutat.

El Fòrum continuarà avui a la tarda, amb la ja darrera sessió, en la qual es presentaran les propostes per part del Grup Impulsor (GiPEC), es prioritzaran i es votaran.