Dia Internacional de la Pau
Josep Bel pinta el terra de Gavà per la pau

El dissenyador gavanenc Josep Bel ha participat aquest matí en els actes de la ciutat per commemorar el Dia Internacional de la Pau. La seva iniciativa ha consistir en pintar el terra de Gavà, en unes 50 localitzacions diferents, amb el lema “La pau al món comença aquí”. La pintada la fa amb un esprai de color blanc utilitzant la mateixa plantilla en totes les localitzacions. Es tracta d’una “pintura especial que amb la pluja i amb el temps s’anirà, el que no volem és tacar el terra ni deixar una marca al terra per sempre, sinó que sigui una pintada puntual que amb el temps es vagi anant”.

Josep Bel ha volgut explicar-nos que, amb aquesta frase en concret, “es vol conscienciar a la gent en el sentit de que des de qualsevol lloc pot començar aquesta pau en el món que tots desitgem, i que molts esperem que algun dia sigui realitat”. Es tracta d’una acció “que és molt important portar-la a terme perquè cada vegada s’ha de conscienciar més a la gent”.

No sem bla que vagi malament encaminada aquesta intenció ja que, segons Bel, aquesta “és una acció simbòlica i petita però l’any passat la va fer només Gavà, i enguany s’hi han sumat altres municipis de Catalunya coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, que es celebra cada 21 de setembre”.

Dia Internacional de la Pau

Aquesta no serà l’única acció que l’Ajuntament de Gavà ha organitzat de cara a aquesta commemoració, ja que la Biblioteca Josep Soler Vidal n’acollirà demà dimarts dues més, en aquest cas orientades als més petits. A les 17:30 hi haurà una Hora del Conte Especial, a càrrec del Món de la mOn, amb el conte “Sota les onades”. I després, a les 18:30 hores, els mateixos Món de la mOn portaran a terme un taller de manualitats. Les dues activitats es faran al jardí de la biblioteca, hi ha aforament limitat, i cal inscripció prèvia que es pot formalitzar trucant al telèfon 93 263 92 30.

El Dia Internacional de la Pau es va instaurar l’any 1981 per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Es va decidir que cada any es celebrés el tercer dissabte de setembre, coincidint amb l’inici del període ordinari de sessions de l’Assemblea General de l’ONU. L’objectiu és consagrar l’enfortiment dels ideals de Pau entre totes les nacions i pobles, això com entre els membres de cada un d’ells, posant l’èmfasi en l’aturada de la violència i dels conflictes arreu del planeta. És per això que l’ONU fa cada any una crida a totes les nacions i pobles per tal que, al menys durant aquest dia, s’aturin totes les hostilitats en tot el món.