Josep Bel
Presentació del llibre "Covid Unplugged", de Josep Bel i Àngel Comas (Fotografia: Gavà Televisió)

El gavanenc Josep Bel ha presentat a la Biblioteca Josep Soler Vidal el seu llibre “Covid Unplugged”. Es tracta d’un retrat de 60 dies de confinament a través d’una sèrie de dibuixos que, en principi, els va pensar no per crear un llibre sinó per passar una estona i publicar-los a les xarxes.

Bel ha destacat que al principi va començar fent “un dibuix diari que vaig estar penjant a els xarxes socials, i curiosament van tenir molt seguiment, cada vegada els veien més gent i feien preguntes. Quan ja portava uns 30 dibuixos vaig pensar que possiblement això s’havia de transformar en un llibre quan passés la pandèmia”.

Els dibuixos van acompanyats de textos d’Àngel Comas ja que “fer un llibre només de dibuixos em va semblar molt pobre”. Comas ha volgut posar de manifest que aquesta tasca “ha estat una distracció per nosaltres en un temps que per tothom era molt complicat perquè cap de nosaltres havia viscut res semblant i ningú sabia com acabaria tot plegat”. Els dibuixos, segons Comas, pretenien “donar-li la volta a la situació i buscar-li la banda irònica i sarcàstica per poder portar-la millor, i crec que ha sortit bé”.

Els temes que tracten els dibuixos són un reflex dels aspectes diaris i quotidians que tots hem viscut durant la pandèmia. Bel ens explica que “cada dia hi havia una notícia nova, per exemple quan s’acabava els paper de wàter o quan s’havia d’anar a comprar amb mascareta, que ens donava peu a fer un dibuix. Al final n’hi havia tantes que se’ns acumulaven”.

Són tantes les idees sorgides que finalment no totes han arribat al llibre i han quedat com a possibilitats per un hipotètic segon llibre. Un segon llibre que Comas espera que no s’arribi a publicar mai: “Jo espero que no s’hagués de fer, però tal i com va el tema ho veig una mica complicat i podria ser que d’aquí a uns mesos la situació ens donés peu a fer un altre llibre, però esperem que no s’hagi de fer”.