Josep Campmany guanya el Premi Recercat 2022
Josep Campmany

Josep Campmany ha resultat guardonat amb un Premi Recercat 2022 organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, que agrupa la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus i el Departament de Cultura de la Generalitat.

El gavanenc rep el guardó en categoria persona i “ex aequo” amb Pere Pasqual Domènech en reconeixement “a les seves aportacions culturals i científiques”

L’objectiu del premis és posar en valor i projectar l’activitat i la repercussió del treball continuat i arrelat territorialment dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i també distingir a persones que han tingut o tenen un paper rellevant dins el col·lectius dels centres d’estudis pel seu compromís amb la recerca i l’activitat cultural.

L’acte de lliurament dels Premis Recercat 2022 tindrà lloc durant les jornades del mateix nom a Igualada, el 7 de maig a dos quarts de dues, al Teatre Municipal -Ateneu Igualadí, al carrer de Sant Pau, 9, de la capital de l’Anoia.

Josep Campmany, nascut l’any 1966 és doctor amb menció europea en Física Aplicada i és Cap de la secció d’inserció d’acceleradors del sincrotó ALBA de Cerdanyola. També és un apassionat de l’ecologia, la política i la història local. Ha publicat desenes de llibres de caràcter científic i històric i multitud d’articles

Campmany va fundar el Centre d’Estudis de Gavà, és membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i, fins fa poc, ha estat president local d’ERC a Gavà.