Jove Avança
Gemma Badia ha felicitat a tots els joves que han participat enguany en el programa Jove Avança

Aquest matí s’han entregat al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal els diplomes a la promoció 2023 del programa Jove Avança. Es tracta d’un projecte que va sorgir l’any 2010 arran del conveni subscrit entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Gavà. L’objectiu d’aquest programa és motivar i orientar als joves per tal que prenguin consciència de les seves aptituds i habilitats.

El programa ha permès que 26 alumnes de centres de secundària obligatòria de Gavà poguessin diversificar el seu currículum per assolir els objectius i les competències bàsiques de l’ESO. Han compaginat l’escolaritat ordinària amb activitats externes a empreses privades, escoles, llars d’infants i equipaments municipals.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha presidit aquesta entrega de diplomes i s’ha dirigit directament als joves per dir-los que “vosaltres sou el més important d’aquest projecte que serveix per tal que nois com vosaltres tireu endavant, i perquè tireu endavant amb ganes”. L’alcaldessa s’ha referit a la paraula “responsabilitat”, que és com un dels joves ha definit el seu pas per aquest projecte, i ha destacat que “la responsabilitat és un valor que heu tret d’aquest projecte, i això és molt important, com també ho és el treball en equip, que us motiveu, que tingueu ganes de fer coses”.

Badia, encara adreçant-se als joves participants, ha volgut, doncs, “donar-vos les gràcies per estar, per treure profit, per participar, i sobretot per posar en valor un projecte que nosaltres tenim moltes ganes de fer-lo i que, si vosaltres no l’aprofiteu, no tindria cap sentit. Així doncs, us hem de donar les gràcies per haver participat, felicitar-vos també, però sobretot gràcies”.

Jove Avança
Foto de família de l’entrega de diplomes de la promoció 2023 del Jove Avança

També ha adreçat unes paraules als assistents Susana Igual, que és inspectora d’Educació dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Igual ha volgut destacar que el projecte Jove Avança, “que tècnicament al Departament d’Educació s’anomena Projecte de Diversificació Curricular, cada municipi l’adapta a la seva situació, als seus alumnes, als seus centres educatius”.

Igual també ha recordat que l’objectiu del programa és “pujar molt l’autoestima a aquells joves de 3r o 4t d’ESO que, per circumstàncies diverses, hagin perdut la motivació de seguir amb els estudis, que puguin créixer i que més endavant puguin continuar amb la seva formació”.