Jove Ballet del Llobregat
El Jove Ballet del Llobregat presenten a Gavà “Handling” (Foto: Instagram del grup)

El Jove Ballet del Llobregat presenten a Gavà “Handling”. Es tracta del primer espectacle d’aquest grup que va sorgir de l’Aula de Dansa i que està format per vuit joves ballarins d’entre 12 i 17 anys.

El grup va sorgir una mica com herència de la Jove Companyia de Gavà, que va ser un grup sorgit a dins de l’Aula de dansa “que fa molts anys va deixar de fer feina i, com que a l’escola fa temps que tenim alumnes amb bastant nivell i amb ganes de fer coses, vam pensar en reprendre el projecte però, per tal que sigui una cosa diferent i donar-li aires nous, vam decidir canviar-li el nom”.

Són paraules de la directora de l’elenc, Anna Portabales, que també destaca que un dels principals objectius de la companyia és “fer de pont entre la vida d’alumne i la professionalització, de fet la majoria dels alumnes s’hi volen dedicar professionalment, i d’aquesta manera poden agafar experiència i poden veure com treballa una companyia, i poden crear un espectacle”.

Tot i això, hi ha certes diferències amb el funcionament d’una companyia de dansa clàssica a on “hi ha solistes i cadascú té el seu rol, però en les companyia de dansa contemporànies està tot més barrejat, sempre hi ha alguns que destaquen més i això ho acostuma a decidir el coreògraf o el director, però l’habitual és que tothom tingui el seu moment de lluir-se, i així és com fem les coses a la nostra companyia ja que intento que tothom balli amb un protagonisme semblant”.

El Jove Ballet del Llobregat barreja les dues vessants, la dansa clàssica i la contemporània.  I ho fan adolescents que es troben en una edat “complicada perquè han de portar endavant estudis i dansa i ho volen fer tot, cadascú té les seves preferències i alguns posen la dansa davant dels estudis però altres no, i és complicat combinar-ho tot. Així que, per exemple, alguns venen a assajar tres dies a la setmana i altres venen tots els dies”.

“Handling” es podrà veure el 3 d’abril a l’Espai Maragall. És un espectacle “basat en les xarxes socials i els mitjans de comunicació, que de vegades manipulen la informació i ens porten per on volen que anem, volem jugar amb la idea de la manipulació que la societat fa amb nosaltres”.

L’espectacle començarà a les 19:00 hores i les entrades, que costen 5 euros, es poden adquirir aquí.