CAMP-TREBALL-2016

CAMP-TREBALL-2016Els joves han treballat excavant a l’entorn del Castell.

23 joves han participat al camp de treball del Castell d’Eramprunyà

Els i les participants, amb edats compreses entre 14 i 17 anys, han gaudi de l’entorn treballant excavacions arqueològiques

El Castell d’Eramprunyà s’ha convertit per quart estiu, i durant 15 dies, en un camp de treball d’arqueologia, una iniciativa emmarcada en la campanya que promou anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp de treball dirigit per l’equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, entitat que organitza el projecte juntament amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà ha permes a una vintena de joves, d’entre 14 i 17 anys, gaudir de l’entorn i a la vegada fer recerca arqueològica, una tasca que segons explica el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, “suposa un bona oferta d’oci i pedagògica per als nostres joves que poden conèixer el territori i diferents realitats i implicar-se en tasques importants, perquè gràcies al seu treball les excavacions poden avançar”.

 

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz, que ha volgut visitar el recinte per conèixer el treball i les valoracions de la present campanya en el seu darrer dia d’activitat, també ha destacat “la important tasca que fan aquests joves en benefici de la comunitat i del nostre patrimoni, a la vegada que s’ho passen bé”. Segon Diaz, “es tracta d’un projecte en xarxa molt interessant i al qual seguirem donant tot el seu port possible des de l’àmbit municipal ja que contribueix a fer del Castell un espai de difusió”.

 

Els i les joves participants s’impliquen en les tasques diàries de recuperació del Castell d’Eramprunyà sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Durant aquests dies han dormit a l’escola Gavà Mar i cada matí han estat traslladats en vehicle fins a Bruguers, pujant a peu el darrer tram, durant uns 20 minuts, a excepció d’un dia que no van treballar per onada de calor.

 

Amb aquest activitat, segons Poch “nois i noies de diferents edats i procedències poden conèixer, no només Gavà i el Castell d’Eramprunyà sinó, ser sensibles respecte el patrimoni en general. A més, és tracta d’una excavació prou agraïda perquè de seguida es troba algun que altre material”. Així ho confirmava l’Adrià González, un dels participants. Explicant que “fonamentalment hem localitzat peces de ceràmica d’època medieval, així com ossos d’animals. La veritat és que ha estat una molt bona experiència per a mi”.