joves reben el diploma de monitor de lleure

Una trentena de nois i noies de Gavà han rebut, aquest dijous, el diploma que els acredita com a monitors de lleure. Es tracta del projecte Tresca Jove que des del 2010 imparteix Fundesplai, una entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones joves. En l’acte de lliurament dels títols, celebrat a la Casa Gran, que justament ha estat l’equipament on s’han impartit les sessions del taller, hi va participar l’alcaldessa Raquel Sánchez qui, en la seva intervenció, els va “felicitar” per la seva tenacitat i després de qualificar el projecte de “molt valuós” va destacar que “l’Ajuntament li dóna suport des de fa temps i ho seguirà fent”. Sánchez assegura que “cal seguir apostant per iniciatives com aquesta que contribueixin a facilitar totes les eines possibles perquè els joves tinguin oportunitats per llaurar-se un futur. Volem que confieu en les vostres capacitats perquè nosaltres ho fem”

Durant l’acte, on també hi acudí el tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz, dos dels joves participants van fer una breu valoració de la seva experiència i es va passar un vídeo amb alguns dels moments del curset.

Trajectòria del projecte

Des del 2010 138 joves de Gavà han participat al Tresca Jove i, en aquesta edició, el s’han fet sessions també a Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Sant Sadurní d’Anoia.

La Tresca Jove té com a missió afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de persones joves, a través de l’acompanyament, la formació i una primera experiència laboral, prevenint així la vulnerabilitat o deteriorament cap a situacions de risc social.

Tresca Jove es dirigeix a persones joves de 18 a 29 anys en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social i els ofereix una oportunitat per formar-se en el món del lleure educatiu.

El projecte, està actualment està finançat per la Cambra de Comerç de Barcelona amb fons de la Garantia Juvenil.