Juan Alberto Agudo, una història de superació
Juan Alberto Agudo, una història de superació

La història del gavanenc Juan Alberto Agudo és veritablement de superació. Fa 11 anys va perdre el braç i la cama del costat esquerre en un accident laboral. Aquest fet, que podria enfonsar la vida de qualsevol persona, el va esperonar a superar-se i a portar una vida el més semblant possible a la que portava abans de l’accident.

I com que abans de l’accident practicava molt esport, Juan Alberto ha decidit que l’esport continuï sent un dels eixos de la seva vida tot i la seva incapacitat física. Ell havia practicat molts esports diferents, i “després de l’accident vaig poder seguir fent alguns, però es tractava d’esports adaptats i això no em motivava”. Fins que un dia amb la seva dona va provar el pàdel, “un esport que em va perfecte, no cal que jugui adaptat i vaig bé, puc jugar evidentment amb les meves limitacions però em va molt bé per fer exercici, que és el que m’agrada”.

D’això en fa ja dos anys, tot i que fa només set mesos que la seva mútua li ha proporcionat una pròtesi esportiva amb la qual “puc jugar molt millor dins de les meves limitacions, és clar”.

Ara Juan Alberto té un nou repte per davant: participa en el concurs “Buscamos historias extraordinarias” organitzat per l’empresa de venda de material esportiu InterSport. La iniciativa té abast nacional i consisteix en promocionar històries personals relacionades amb l’esport que es divideixen en tres categories: de superació, de fortalesa i d’esperit esportiu. Tothom que vulgui pot votar les històries que més agradin fins el proper 23 de març. Llavors un jurat composat per membres d’InterSport i pel doble campió olímpic Saúl Craviotto seleccionarà la història guanyadora entre les 10 més votades a cada categoria.

Juan Alberto està inscrit en la categoria d’històries de superació, un fet que ja ha provocat que “moltes persones m’hagin preguntat per la meva història, fins i tot persones a les que també els hi falta alguna cama, i realment a la gent que puc ajudar jo els hi ajudo”.

En la seva pràctica regular del pàdel hi ha tingut molt a veure l’equip de Pàdel Indoor Gavà. El director esportiu d’aquest centre, Oriol Solé, ha destacat que “la nostra relació amb ell és molt bona, la primera vegada que el vaig veure va ser xocant perquè la veritat és que no et trobes algú així molt sovint, però ell té una relació amb la gent molt bona, sempre està disposat a jugar amb qui sigui, i és impressionant veure’l jugar amb les ganes que li posa i tal i com està, que segur que molts de nosaltres no ho podríem fer”.