beques
GSSP demana al govern municipal que es reinverteixin els diners sobrants destinats a beques i activitats extraescolars (ARXIU)

El grup municipal de Gavà, Sí Se Puede (GSSP) va demanar en el darrer Ple Municipal que es reinverteixin “els diners que cada any sobren de les partides pressupostàries destinades a beques o activitats extraescolars i esportives”, tal i com explica el portaveu adjunt de la formació morada, Juan Carlos Bondia.

El regidor va aprofitar que en el darrer Ple del juliol “es van aprovar les bases reguladores pels temes de beques, reutilització, socialització, activitats esportives i extraescolars” per explicar que “portem molt temps revisant aquesta documentació i hem vist que a les partides pressupostàries d’anys anteriors sempre han sobrat diners ja sigui per exemple en conceptes com beques de llibres o socialització, tot i que en reutilització no sol sobrar res ja que les AMPAS habitualment ho gasten tot”.

Per ser més exactes, i segons explica GSSP en un comunicat, “cada any sobra entre un 20 i un 40% del diners pressupostat per a beques de llibres, activitats extraescolars, menjador, i sortides curriculars, entre d’altres, i es destina a coses que no tenen res a veure amb l’educació”. La formació es queixa de que “cada any el govern municipal de Gavà anuncia increïbles quantitats de diners en beques i ajuts a les famílies però el que no explica el govern és que no tots aquests diners s’acaben gastant”.

Davant això, GSSP ha demanat al govern municipal que “tot aquest diner sobrant de totes aquestes partides el tornin a utilitzar en una segona convocatòria o que es pugui destinar per a beques pels nois que estudien Programes de Formació Inicial, Cicles de Grau Mitjà o Batxillerat”. Segons GSSP, d’aquesta manera “s’aconseguiria becar a més persones i el que és més important, s’aconseguiria que els diners d’educació es destinessin íntegrament a educació”.

PUBLICITAT