Juan Cuenca presenta la seva novel·la a Gavà

L’escriptor i advocat viladecanenc, Juan Cuenca Márquez, estarà aquest dijous, 1 de febrer a les 18.30 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal per presentar la seva primera novel·la. Es tracta de l’obra “Como alas de mariposa” un llibre inspirat en el cas Dutrux de pederàstia a Bèlgica. Recordem que Marc Dutroux, àlies “el monstre”, era un assassí en sèrie condemnat per haver segrestat, torturat i abusat sexualment de 6 nenes i adolescents d’edats entre els 8 i els 19 anys, de les quals quatre van ser assassinades, entre 1995 i 1996.

Es dóna la circumstància que, pels vols de l’any 2000, l’autor va estar vivint una temporada a Brussel·les i havia visitat Charleroi, la ciutat on aquest individu va construir el seu zulo per torturar a aquestes nenes. Arran d’això, es va decidir a escriure aquesta obra fonamentada a partir de tres moments temporals: 2015, 2011 i 2017.

Sinopsis

La història comença amb la desaparició de dues nenes, Joana Rapetti i Carla Savat, mentre estan a l’esbarjo. Desapareixen sense deixar cap rastre i preocupant a tots els professors En aquest moment s’obrirà una recerca, per recuperar-les.

Segons l’autor, “darrera del llibre hi ha molts anys d’observació i treball”, i el resultat és una novel·la valenta, plena de passió, amor i suspens i amb personatges entranyables i divertits.

C. Márquez va néixer a Barcelona, al 19 i va sentir la pulsió de l’escriptura de forma tardana, llegint a Larsson. Des de llavors, dedica el seu temps lliure a viatjar a la recerca de noves històries. Es va formar en narrativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Advoca pel llenguatge directe, àgil i senzill de McEwan, Barnes, Pennac i Echenov. La seva pròpia prosa està plagada de simbolisme i metàfores, a l’estil de Coetzee.

“Como alas de mariposa” és la seva primera novel·la publicada, però hores d’ara ja treballa en el seu segon llibre.