Júlia Pascual presenta Los narcisistas y tu
Júlia Pascual

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, acull avui, a partir de les 18.30 hores, la presentació literària de “Los narcisistas y tu”. Es tracta d’un assaig escrit per la psicòloga Júlia Pascual on aprendràs com es construeixen i funcionen les personalitats narcisistes, els mecanismes que empren i els efectes que produeixen en els altres, ja sigui en l’àmbit de la parella, el familiar, el laboral, o fins i tot amb amistats.

Segons l’autora “vivim en un món plagat d’un narcisisme que és alimentat diàriament per les xarxes socials raó per la qual “necessitem recursos per relacionar-nos amb ells, no sols és perquè cada vegada n’hi ha més, sinó perquè no sempre és possible la fugida”

En el seu llibre, Pascual ens ensenya una sèrie de tècniques o estratègies relacionals i comunicatives per a protegir-nos dels atacs narcisistes i que no ens afectin. No es tracta d’aprendre a suportar a una persona narcisista en el nostre entorn -sigui família, treball o relacions socials- i permetre-li perpetuar l’abús que exerceix sobre nosaltres, sinó d’aprendre a gestionar a aquestes persones i introduir estratègicament canvis en la relació, però sempre des de la mirada compassiva cap a ells i no des de la frustració i la ràbia. Des de la frustració i la ràbia que ens genera un cap narcisista, és molt probable que només trobem una sortida: escapar d’ell, anar-nos del treball…i això podria tirar per terra els nostres anhels professionals. “No podem destruir els nostres objectius de vida i els nostres somnis per culpa d’haver-nos topat amb una persona narcisista”, insisteix Júlia Pascual