Vòlei Gavà
Plantilla del voleibol Gavà que ha pujat a 1ª Divisió Catalana (Imatge: cortesia Jaime Sierra)

El Junior Femení del Club Voleibol Gavà ha aconseguit l’ascens a 1ª Divisió Catalana. Les jugadores que entrena Delia Fernández, doncs, jugaran la temporada 2023-2024 a la màxima categoria catalana després d’acabar segones en el campionat de 2ª Divisió, i amb la carambola de que el primer classificat, el Barça, no pogués optar a l’ascens ja que té altre equip junior ja a 1ª Divisió.

Jaime Sierra, president del club, s’ha mostrat “molt content” especialment perquè “ha estat la primera temporada que hem competit ja que l’anterior no teníem gent suficient, però aquest any hem apostat per un grup nou i, amb el recolzament de les juvenils i cadets hem pogut arribar a assolir aquest objectiu”.

Sierra valora molt positivament la tasca desenvolupada per Fernández ja que “és una jugadora nostra de l’equip sènior que va agafar el junior de manera voluntària, va ser un repte per ella perquè sempre havia portat cadets i juvenils, que és on es movia millor. En només un any ha demostrat que té moltes aptituds per poder portar equips de categories superiors i per poder competir al més alt nivell a Catalunya”.

Sierra admet que l’objectiu per la propera temporada és sobretot “mantenir-nos, perquè hem de recompondre tot l’equip ja que hi ha un canvi de categories per edats i moltes pugen al sènior, així que de cara a setembre ara estem fent proves per tal de tenir un equip el més potent possible, haurem de treballar dur per intentar mantenir-nos ja que a 1ª Catalana estan els grans clubs de Catalunya amb un potencial brutal”.

Entre aquests clubs, Sierra destaca per exemple “el Sant Cugat, l’Esplugues, el Barça, el Sant Just o el Sabadell, que són equips referents del junior d’alt nivell a Catalunya”. El president de l’entitat és molt directe en dir-nos que “costarà mantenir la categoria amb aquests equips, però encara no tenim l’equip tancat i, potser quan el tinguem al setembre, ens veiem amb moltes possibilitats de competir pel campionat. Però ara mateix, amb el nivell que veiem, crec que no podem optar a més perquè el club només entrena dos dies a la setmana, mentre la resta entrena més dies”.

El president del Club Voleibol Gavà, doncs, no s’amaga quan assegura que “aquests equips tenen un nivell de formació brutal, nosaltres no arribem a això i hem de saber quines són les nostres febleses i què ens falta per poder arribar a aquest nivell. Ara mateix és totalment impossible intentar competir a aquests nivells, podem guanyar algun partit però, ara mateix i amb l’equip que tenim, jugarem per mantenir-nos en la categoria”.