zona blava
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, aquest matí

Junts per Gavà (JUNTS) preguntarà al govern municipal en el Ple d’aquest octubre perquè a la nostra ciutat no hi ha una app per pagar l’aparcament en zona blava. Isidre Casas, regidor portaveu de la formació, ha explicat que “fem aquesta pregunta bàsicament perquè això ja ho vam demanar l’any 2020 quan vam signar l’acord de pressupostos, i en principi al 2021 estava previst fer aquesta implantació i fins i tot hi havia dotació pressupostària, però estem al final del 2022 i el tema està exactament igual”.

Casas ha lamentat que “moltes vegades volem ser pioners en la digitalització en altres àmbits i fem bandera d’això, i en canvi no s’ha avançat un aspecte tan banal com aquest, que a més està implantat en la majoria de municipis del nostre entorn”. En opinió de Casas, “sembla que potser abans d’afrontar temes més complexes s’haurien d’implantar temes més senzills”.

El regidor de Junts ha afegit també que “ens ha arribat alguna queixa de comerciants i despatxos professionals del carrer del Centre, que són usuaris habituals de la zona blava, en el sentit de que els treballadors utilitzen i paguen habitualment la tarifa estàndard de la zona blava i, amb una app de pagament, podrien aconseguir, a banda de la comoditat i del pagament d’un preu just, un control exhaustiu de la despesa en aparcament, per exemple amb una factura mensual, i a més també es podria pensar en una tarifa especial per aquests usuaris habituals de la zona blava”.

Per tot plegat, en el Ple Municipal del dijous 27 d’octubre Casas preguntarà al govern municipal “quins han estat els motius d’aquest incompliment” i si “poden garantir-nos, amb dates concretes, l’aplicació d’aquest nou sistema de pagament”.