Junts per Gavà
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

Junts per Gavà (JUNTS) demanarà en el proper Ple Municipal d’aquest mes de maig “mesures urgents per tal de lluitar contra l’atur juvenil”. Entre aquestes mesures, la formació citarà explícitament, per tal que el plenari insti al govern d’Espanya a que les implementi, “l’impuls i actualització dels Plans Estratègics d’Ocupació Juvenil per incrementar l’ocupació laboral i reduir la temporalitat dels contractes entre joves menors de 30 anys”.

Junts també vol que es demani al govern espanyol que impulsi “reformes en l’àmbit laboral que fomentin la contractació indefinida, a través d’una simplificació dels contractes, i millorin l’ocupabilitat dels joves”, i també que “es desenvolupin mesures específiques i es facilitin recursos per fomentar l’emprenedoria i l’autoocupació entre joves menors de 30 anys”. Per últim, la formació que lidera Isidre Casas també vol que “s’incrementin els recursos per al desenvolupament de la formació professional, impulsant la FP-Dual, així com de competències en sectors estratègics i de futur”.

Junts realitza aquestes peticions perquè entén que “si la pandèmia ha agreujat un dels problemes endèmics que ha patit i pateix la societat espanyola aquest és, sense dubte, l’atur juvenil, convertint-lo com una de les principals emergències socials i laborals de país”. Segons expliquen, “la necessitat de buscar una solució s’ha vist accentuada en el darrer any, en el marc de la pandèmia, on ha augmentat la taxa d’atur entre els joves i ha provocat més sobre qualificació, precarització i explotació, així que des de Junts per Gavà pensem que les implicacions que se’n deriven requereixen mesures ambicioses i valentes”.

Junts adverteix que “la taxa de desocupació juvenil d’Espanya és la més alta d’Europa -4 de cada 10 joves no poden treballar i un terç dels que treballen estan en ERTO-, mentre la mitjana europea es situa entorn el 17%. A més, amb aquest 40% d’atur juvenil, uns salaris cada cop més baixos i l’excessiu preu dels lloguers, ens trobem amb que un de cada cinc joves es troba en risc de pobresa”. La formació conclou que “el jovent ha de poder creure en un futur de progrés i, per fer-ho, cal situar-los al centre de les polítiques públiques. Els joves han de poder desenvolupar els seus projectes de vida perquè són ells els que construiran el futur del nostre país”.

Junts realitza aquestes peticions al plenari gavanenc “d’acord amb la moció presentada pel nostre grup al Senat la setmana passada”.