junts-x-si-mercadillo-rafanell

junts-x-si-mercadillo-rafanell

Rafanell, aquest matí a la Rambla

Albert Massana: “Si marxéssim potser molts ciutadans de la resta d’Espanya voldrien venir amb nosaltres”

Massana i Antoni Rafanell, de Junts pel Sí, fan campanya avui en el mercat ambulant setmanal

Junts pel Sí ha aprofitat aquest matí del mercat ambulant setmanal per instal·lar la seva carpa electoral allà mateix i fer pedagogia del seu projecte polític de cara a les eleccions del 27 de setembre. Antoni Rafanell, regidor a Gavà de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i Albert Massana, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han parlat amb la gent sobre les seves idees i han repartit propaganda electoral entre la gent que passejava pel mercat.


Massana ha fet referència a les recents declaracions de representants d’institucions econòmiques espanyoles com ara el Banco de España o la patronal de la banca assegurant que “una persona que no va veure venir la crisi de Bankia o la de les targetes black ara resulta que es dedica a tenir premonicions sobre què podria passar a Catalunya amb el tema del corralito, quan resulta que els bancs d’aquest país, i també d’Espanya, estan ben posicionats i el corralito seria impossible”. Segons ens destaca Massana, “aquí sempre estem davant d’unes amenaces d’Espanya que ens deixen sense arguments per estar amb ells si l’única cosa que fan és dir-nos que no ens volen, i de fet tinc por de que si nosaltres marxéssim potser molts d’ells voldrien venir amb nosaltres”.


Respecte a aquests i altres posicionaments recents contraris a la independència de Catalunya, Massana assegura que “són amenaces d’una política de fer por a les que s’ha de respondre amb un somriure, han esperat a la darrera setmana de campanya perquè veuen que això se’ls hi està escapant de les mans i en realitat no tenen cap argument ni econòmic ni social”. Massana llença, doncs, un missatge tranquil·litzador a la ciutadania: “la gent pot estar tranquil·la perquè en una Catalunya independent no passaria absolutament res de totes les amenaces que ens estan dient”.


Rafanell, de la seva banda, ha recordat que “el vot a Junts pel Sí és el vot de l’esperança i de l’alegria, estem il·lusionats i fem les coses raonades sense demanar el vot de la por com fan altres, nosaltres construïm un país millor i estem aquí per il·lusionar a la gent”. Rafanell ha demanat el vot per Junts pel Sí argumentant que “som les llistes que donem programa, que tenim idees, i tots els que estan en contra de l’estat propi no han presentat cap programa ni cap alternativa”, i té molt clar que “si podem decidir les nostres coses i les nostres infraestructures llavors podrem anar endavant perquè les empreses estan on hi ha les idees i on hi ha feina”. Rafanell, per últim, ha volgut recordar que “tenim una part important de científics reconeguts arreu del món que ens donen costat en tots els aspectes”.