JUNTS-PEL-SI-170915

JUNTS-PEL-SI-170915Rull ha recordat que “cada dia marxen de Catalunya 45 milions d’euros que no tornen”

Rull: “Una Catalunya independent té les pensions garantides”

L’acte central de la candidatura a Gavà ha comptat amb les intervencions entre d’altres del número 6 de la llista Eduardo Reyes i del número 12 Josep Rull

L’acte central a Gavà de la campanya de la llista unitària del Junts pel Sí ha tingut lloc aquest dijous al passeig Maragall, amb un míting que va comptar amb les intervencions d’Eduardo Reyes, president de Súmate i número 6 de la candidatura, Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica i número 12 a la llista, Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei i candidat número 30 i Francesc Mohedano, que concorre al lloc 33.

 

Reyes va fer referència, en la seva intervenció, als seus orígens andalusos que segons va precisar “són els de tantes i tantes persones que van venir a Catalunya per llaurar-se un futur més pròsper i que són tant catalans com qualsevol altre”, i va assegurar que “la independència és l’únic camí perquè ens en puguem sortir, i per alliberar-nos del govern espanyol que, durant anys, ha demostrat que només ens estima pels diners que ens pot treure i, per contra ni ens dota dels serveis que necessitem, ni ens deixa decidir democràticament que volem ser”.

 

Reyes assegura que “construirem un nou país des de zero, passant l’escombra per netejar tota la corrupció” i “no ens deixarem espantar pel seu discurs de la por”, discurs al qual també es va referir Josep Rull afirmant que “no és cert que si som independents perdrem l’euro i sortirem d’Europa, perquè cap de les dues coses depèn d’Espanya”. Rull ha explicat que “la utilització de la moneda és lliure” i que “la Unió Europea no donarà mai l’esquena a un país que és fruit de la decisió democràtica del seu poble i que a més és solvent i seriós. Per a ells esdevenim la oportunitat de tenir el que pot ser la Dinamarca del sud del continent”.

 

Rull ha recordat que “cada dia marxen de Catalunya 45 milions d’euros que no tornen”, i que tot i que “durant anys s’ha lluitat per millorar el nostre finançament, el govern espanyol no ha cedit gens, ans el contrari. És per això que ara ens trobem aquí i que aquest és l’únic camí”.

 

De la seva banda, Francesc Mohedano, candidat nº 33, ha assegurat que “només si som independents disposarem dels instruments per fer les reformes pertinents que ens permetin avançar cap a una societat més equitativa”, mentre que el nº 30, Joan Ramon Casals, considera que “tot i que és lògic tenir neguits quan s’afronta un canvi, no ens podem paralitzar. Cal avançar amb il·lusió i determinació perquè anirem a millor”.