Junts per Gavà en contra del sobrecost de la C245
Isidre Casas

Junts per Gavà ha votat en contra de l’aprovació de la primera addenda del conveni amb l’AMB per la reforma de la C-245 perquè el considera “desmesurat, tant econòmicament, com a la pràctica”. Segons aquesta formació política

Junts recorda que “la rehabilitació de la carretera Santa Creu de Calafell, en el tram del nostre terme municipal, és fruit de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’AMB, aprovat en sessió plenària del 20 de Desembre de 2.018, el qual s’establia un cost total de 6.852.386,60€, incloent els treballs i les expropiacions”

Segons expliquen “d’aquest import, la Generalitat assumia 1.542.704,57€ i la resta, 5.309.682,03€, l’avançava l’AMB per compte de l’Ajuntament de Gavà que ho haurà de tornar en deu anys a partir de l’any següent al d’inici de les obres”. Junts per Gavà precisa però que “un cop finalitzades les obres, ara el govern municipal inclou, dins la part resolutiva de l’ordre del dia de la sessió plenària de gener, l’aprovació de la primera addenda del conveni signat entre l’Ajuntament i l’AMB, la qual cosa vol dir que el total del projecte passa a tenir un cost de 7.464.178,95€ (un 9% més)”.

Junts assegura que la “Generalitat augmenta la seva aportació en 1.777.750,84€ i l’Ajuntament haurà   de   fer   front   a   la   resta,   5.686.428,11€, un sobrecost   de 376.746,08€ (un 7% més)” la qual cosa, segons el portaveu del grup municipal, Isidre Casas, “ho consideren del tot desmesurat, i més si afegim el resultat material i efectiu del projecte, sobre el terreny, amb tots els dubtes, afectacions i greuges que han provocat”. També diu que “per altra banda, que sigui la primera addenda no exclou que n’hi puguin haver més i, finalment, el cost del projecte, que ja ens endeutava fins el 2030, acumula una quantitat superior a la suma que destinem, dins els pressupostos municipals, a Benestar, Acció Social i Cultura. Són dades objectives que els ciutadans han de conèixer, per transparència”.